UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-11-15 19:01

Bodor Áron értékes ezüsttel kezdett az új korosztályában

A 15 éves tőröző, Bodor Áron bravúros ezüstérmet szerzett a kadétok Budapesten rendezett európai körversenyén.

Letette névjegyét a nemzetközi porondon a Ludovika 15 éves tőrvívója, Bodor Áron, aki

a kadétok múlt hét végén rendezett európai körversenyén ezüstérmet szerzett

a fővárosi BOK-csarnokban.

Mazza Lorenzo tanítványa a több, mint háromszáz fős mezőnyben erős riválisokat legyőzve jutott a döntőbe, melyben végül 15:6-ra kapott ki az olasz Elia Pasintól. A reménység ezüstérme már csak azért szépen csillog, mert a viadalon a sportági nagyhatalmakat képviselve húsz-húsz francia és olasz ígéret volt ott, valamint, mert a korosztályban még elsőéves. Persze, a kadétok közötti remek szezonkezdet nem a semmiből jött. Tavaly a serdülőkorosztályban ő ünnepelhette a magyar bajnoki címet.

Bodor Áron népes, nívós mezőnyben jutott ezüstig Budapesten Forrás: Magyar Vívó Szövetség

„Már tavaly is szerettem volna jól teljesíteni a kadétok között, és be is kerültem a válogatottba, de az idény végére kicsúsztam a keretből – mondja. – Örülök, hogy most a terveim szerint kezdődött a szezon. Nagyon erős volt a mezőny, de bíztam benne, hogy legalább a legjobb nyolcig elérek. Azt is tudtam, hogy onnan már nagyon fegyelmezett vívás kell a döntőig.

Szerencsére fejben végig összeszedett maradtam, és nem volt megingásom, mint néhány korábbi versenyen, amikor elvitt a szívem vagy elkapott a hév.

Ez az ezüstérem önbizalmat ad a folytatáshoz, és jó visszajelzés, hogy hol tartok a többiekhez képest. Jövő hét végén Németországban veszek részt hasonló körversenyen, és szeretném folytatni a jó szereplést. Az évad végén pedig a korosztályos világ- és Európa-bajnokságon hoznám ki magamból a legtöbbet.”

(Kiemelt képünkön: Bodor Áron Forrás: Magyar Vívó Szövetség)