UtánpótlásSport
2024. május 21.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Szakszemmel

2023-11-15 13:42

Ismét tanulmányi ösztöndíjprogrammal támogatja a fiatal sportolókat a BOM Alapítvány

A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram jelentős anyagi támogatást nyújt a kimagasló eredményeket felmutató fiatal sportolók számára.

A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdeti meg tanulmányi ösztöndíját azon fiatal tehetségek számára, akik versenyzőként nemzetközi korosztályos versenyeken már bizonyítottak, viszont anyagi támogatásra van szükségük a felsőfokú tanulmányaikhoz.

Az ösztöndíjprogramra olyan olimpiai vagy paralimpiai kerettagok jelentkezését várják, akik önköltséges vagy állami képzés keretein belül folytatnak felsőfokú tanulmányokat élsportolói karrierjük mellett. A pályázatokat az előző évek gyakorlatához hasonlóan a BOM Alapítvány szakmai bizottságának javaslata alapján a kuratórium bírálja el, majd az ösztöndíjat ezt követően ítélik oda a kiválasztott sportolók számára.

A Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogram segítségével komoly anyagi támogatás érhető el a kimagasló versenyzői eredményeket felmutató sportolók számára,

hiszen a tanulmányok teljes idejére lehet ösztöndíjat nyerni, nem szükséges évenként újra pályázni. Az alapítvány eddig megközelítőleg 190 sportolónak finanszírozta elejétől végéig tanulmányait, többek között együtt dolgozott Ekler Luca paralimpiai bajnok atlétával vagy éppen Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes úszóval.

A BOM ösztöndíjasokká vált versenyzők további támogatást is kaphatnak az alapítvány két kiemelt programján keresztül. Részt vehetnek a Magyar Sportért Mentor Programban, amelynek keretében a hazai gazdasági élet különböző területeinek kiválóságai mentorálják őket, így a versenyzők olyan muníciót kaphatnak, amellyel könnyebben tudnak kilépni a munkaerőpiacra. Egyben lehetőségük van arra is, hogy a sportkarrier befejezése után a BOM Sportolói Karrier adatbázisán keresztül megtalálják új hivatásukat és álláshoz jussanak.

Az ösztöndíjprogramra 2023. november 15-től 2024. január 15-ig lehet jelentkezni az alapítvány weboldalán megadott pályázati feltételek szerint.

(Kiemelt kép forrása: BOM Alapítvány)