UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 1.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-11-17 18:09

Imre Kolos serdülőként bizonyít az ob I-ben

A Pécs első osztályú férfi vízilabdacsapatában ebben a bajnoki idényben eddig minden meccsen számítottak a 16 éves Imre Kolosra.

A 16 éves Imre Kolos az egyike azon még serdülőkorú vízilabdázóknak, akik hétről hétre a felnőtt első osztályban is megkapják a lehetőséget. A Pécs fiatalja ebben az idényben eddig

mind a tíz ob I-es meccsen ott volt a vízben, és már öt gól is van a neve mellett.

A korosztályos válogatott pólós kicsivel több, mint egy éve mutatkozott be az élvonalban, és akkor az OSC ellen rögtön megszerezte az első ob I-es találatát. Az elmúlt évadban két mérkőzésen jutott szóhoz a felnőttek között, így nagy előrelépést jelent számára a mostani idény.

„Sokat edzettem, és igyekeztem bizonyítani, hogy helyt tudok állni a felnőttcsapatban is – mondja az ígéretes játékos, akit az a Török Viktor vetett be elsőként az ob I-ben, akit a múlt héten Rakonjac Zlatko váltott a pécsi kispadon. – Örülök, hogy ebben az idényben az első bajnoki meccstől kezdve ott vagyok a csapatban. Úgy érzem, a társak befogadtak, és ők is ugyanúgy odafigyelnek rám, mint az edzői stáb. Ha valamit elrontok, mindig jó szándékkal javítanak ki, és nagyon hasznosak számomra ezek az építő kritikák. Természetesen jó érzés, ha olykor találok egy-egy gólt, de a legfontosabb, hogy a mezőnymunkámmal elégedett legyek.

Tudok örülni annak is, ha nem kapunk rólam gólt, nem lövik el a blokkom mellett a labdát vagy éppen gólpasszt, kulcspasszt adok.

Szeretnék ott lenni minden meccsen a vízben, és a magam, valamint az edzőm számára is elfogadható teljesítményt nyújtani.”

Imre Kolos rendre játéklehetőséghez jut a Pécs ob I-es csapatában Fotó: NNFoto

A Pécs egyébként jelenleg a 12. helyen áll a 14 csapatos ob I-ben, első győzelmét a legutóbbi fordulóban szerezte meg hazai környezetben az UVSE ellen. Kolos természetesen nemcsak a felnőttcsapatban játszik, hanem fontos láncszeme az ifjúsági, valamint a serdülőcsapatnak is. A pécsi serdülők az előző idényben bravúros a bronzérmet érdemeltek ki a bajnokságukban, és most is a tabella első felében zárnának. Kolos kvalitásaira az egy évvel idősebbek korosztályos válogatottjánál is felfigyeltek, így a nyáron tagja volt a törökországi Európa-bajnokságon negyedik helyen záró U17-es nemzeti csapatnak.

„Ez volt az első világversenyem, és nagyon örültem, hogy bizalmat szavaztak nekem. Viszont az eredmény miatt érhetően nagyon el voltunk keseredve. Ez a korosztály két éve U15-ös Eb-t nyert, tavaly pedig U16-os világbajnoki címet szerzett, így érthető volt a csalódottságunk. Jövőre U18-as világbajnokság lesz, és szeretnék benne lenni az utazó keretben. Meg akarjuk mutatni, hogy mi vagyunk a korosztály legjobbjai.”


(Kiemelt képünkön: Imre Kolos Fotó: NNfoto)