UtánpótlásSport Egy nap az utánpótlásért címmel rendez konferenciát december 5-én szerkesztőségünk, jelentkezz most!
2023. december 1.
  • instagram
Junior ökölvívó-világbajnokság (Jereván, Örményország)
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2023-11-18 13:25

Díjazták az év legjobb hazai versenyzőit

A Testnevelési Egyetemen rendezték a Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos év végi gáláját, amelyen díjazták az év legjobb atlétáit is.

Péntek este a Testnevelési Egyetem szolgált otthonául Magyar Atlétikai Szövetség hagyományos év végi gálájának, amelyen ezúttal is

átadták az év legjobb hazai atlétáinak járó kitüntetéseket.

A felnőttek között az idén világbajnoki bronzérmet szerző kalapácsvető, Halász Bence és a vb-negyedik hétpróbázó, Krizsán Xénia kapta az elismerést.

Az U23-asok között a 100 és 200 méteren magyar rekorder, mindkét számban U23-as Eb-ezüstérmes Takács Boglárka és a 400 méteren honi csúcstartó, U23-as Eb-bronzérmes, olimpiai szintidős Molnár Attila bizonyult a legjobbnak az idén.

Az U20-asoknál a 200 méteren korosztályos magyar csúcstartó, U20-as Eb-ezüstérmes Sulyán Alexának és az U20-as Európa-rekorder, Eb-győztes, felnőtt magyar csúcsot elérő gerelyhajító, ifj. Herczeg Györgynek járt az elismerés.

Az U18-as mezőnyben a több számban is itthoni rekorder, EYOF-aranyérmes hétpróbázó, Kriszt Sarolta, valamint a szintén EYOF-győztes, korosztályos világranglista-első kalapácsvető, Szabados Ármin vehetett át a díjat.

Az év áttörése kategóriában az U23-as Eb-bronzot szerző távolugró, Németh Mátyás nyert.

A díjazottak teljes listája ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: ifj. Herczeg György lett az év U20-as atlétája Forrás: MASZ)