UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-11-18 16:19

Jól hangoltak a junior-vb-re a magyar fiatalok

A jövő héten kezdődik az év utolsó korosztályos ökölvívó-világversenye, a junior-világbajnokság; a magyar csapat szövetségi edzőjét, Törteli Ferencet az eseményt megelőző utolsó hazai edzések után kérdeztük.

Az év legfontosabb utánpótlás ökölvívóversenye kezdődik meg a jövő héten: a junior-világbajnokság megnyitóját csütörtök este, az első mérkőzéseket pedig pénteken rendezik meg Jerevánban.

Örményország fővárosa idén az ifjúsági Európa-bajnokság mezőnyét is vendégül látta, a magyar indulóknak pedig kellemes emlékeik lehetnek az eseményről, ugyanis a korosztály kontinensviadalainak történetében az eddigi legsikeresebb szereplést mutatták be, az előzetes várakozást túlteljesítve hét érmet (egy arany, négy ezüst és két bronz) gyűjtöttek.

Most tehát a juniorokon a sor, hogy megmutassák a tudásukat Jerevánban; a korosztály képviselői idén már Európa-bajnokságon is bizonyíthattak, amelyen négyen is dobogóra állhattak, Budai Flóra ráadásul a legmagasabb fokra. Akkor tizenheten kerültek be a keretbe, Örményországba viszont valamivel szűkebb kerettel utaznak el a Törteli Ferenc szövetségi edző vezette fiatalok.

„Az utolsó héten az ukrán csapattal volt közös felkészülésünk, az edzőtábort a Madárfészekben tartottuk – kezdi a szakember. – Sérülések, betegségek nehezítették a felkészülésünket, Kapcsos Vivi (aki az emlegetett junior Eb-n ezüstérmet szerzett 70 kilóban – a szerk.) például egy korábbi problémájára sérült rá, így nem is tud részt venni a világbajnokságon. A kellemetlenségeket leszámítva azonban

hasznosan, jól sikerült a felkészülésünk, elhivatottan dolgoztak a fiatalok,

akik közül végül tizenegyen utaznak majd el Örményországba; közülük mindenki ott volt az Eb-n is.”

A fiatalok péntek este még hazautazhattak, hétfőn szállnak majd repülőre.

„Két napot még eltölthetnek az utazás előtt a családjukkal, szerintem ez még kellett nekik, hiszen utána hosszú, több mint kéthetes útra indulunk. A felkészülés és a sorozatterhelés elérte a célját, bízunk benne, hogy jól sikerül majd a viadal.”

Lányok:
46 kg: Petrimán Patrícia, 50 kg: Nyögéri Sára, 57 kg: Varga Sára, 75 kg: Budai Flóra
Fiúk:
48 kg: Körömi Ábel, 50 kg: Gombai Dominik, 52 kg: Benedek Péter, 54 kg: Horváth András, 60 kg: Horváth Szabolcs, 63,5 kg: Mailát András, 75 kg: Váradi Sándor

Edzők:
Törteli Ferenc, Székesfehérvári Tamás, Huszár Árpád, Lantos Gyula

(Kiemelt képünkön: Budai Flóra és Törteli Ferenc Forrás: MÖSZ)