UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-11-18 16:59

„Nem tudom elmarasztalni a játékosaimat" – Gera Zoltán az U21-es Eb-selejtező után

Az U21-es labdarúgó-válogatott kikapott két góllal a spanyolok otthonában Eb-selejtezőn. Gera Zoltán szövetségi edző elmondta, a vereség ellenére is akadtak biztató jelek csapata játékában a jóval magasabb jegyzett ellenfél vendégeként.

Mint beszámoltunk róla, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott péntek este 2–0-ra kikapott Spanyolország ellen az Huelvában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A találkozót követően Gera Zoltán szövetségi edző így értékelt:

„Tudtuk, hogy kiemelkedően erős ellenfél otthonában játszunk, és a mérkőzésen kulcsfontosságú lesz a szervezett játék – nyilatkozta Gera Zoltán az mlsz.hu-nak– A meccs bizonyos szakaszaiban szervezetten, tudatosan futballoztunk, nem engedtük a spanyoloknak, hogy érvényesítsék a gyorsasági fölényüket. Természetesen előfordultak olyan helyzetek, amikor kissé megbomlott az egységünk, és ennyi elég volt a spanyol válogatottnak a kétgólos győzelemhez.

Ezzel együtt nem tudom a játékosaimat elmarasztalni a mai teljesítményt követően, hiszen mindvégig a feladatukra koncentrálva futballoztak, és még kontratámadásokra, időszakos labdabirtoklásra is volt energiájuk.

A csoportjában negyedik helyen álló magyar válogatott a következő Eb-selejtezőjét november 21-én játssza, hazai pályán azzal a Skóciával, amelytől idegenben 3–1-re kikapott. A csoportelsők és a három legjobb csoportmásodik jut ki egyenes ágon az Eb-re.

A csoport állása: 1. Spanyolország 12 pont/4 meccs, 2. Skócia 9/4, 3. Belgium 9/4, 4. MAGYARORSZÁG 6/5, 5. Kazahsztán3/5, 5. Málta 0/5.

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)