UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs U23-as cselgáncs Európa-bajnokság

2023-11-18 18:11

Sáfrány arany-, Nerpel és Sági bronzérmes a potsdami U23-as Eb-n

A 90 kilós Sáfrány Péter arany-, ugyanebben a kategóriában Nerpel Gergely, valamint a női 78 kilóban Sági Nikolett bronzérmet nyert szombaton a potsdami U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

A Nemzetközi Cselgáncs Szövetség (IJF) eredményközlő oldala szerint a két évvel ezelőtt junior-világbajnok Sáfrány Péter (90 kg) ukrán, szerb és horvát ellenfeleket felülmúlva jutott be a potsdami U23-as Eb döntőjébe, amelyben a mindössze 16 éves ukrán Nyikita Judanov várt rá – írja az MTI.

A Miskolci VSC versenyzője már az első 15 másodpercben megszerezte a vezetést vazaarival, és

a folytatásban is fölényben volt, majd egy perccel később lezárta az összecsapást, ezzel megnyerte a korosztályos kontinensviadalt.

A 90 kilós súlycsoport másik magyar érdekeltje, Nerpel Gergely olasz, majd szerb riválist búcsúztatott, a negyeddöntőben pedig román vetélytársától szenvedett vereséget. A vigaszágon portugál ellenfélen jutott túl, és azt a horvát Josip Bulicot győzte le, akit korábban honfitársa is vert az elődöntőben, így mindkét magyar felállhatott a dobogóra.

A női 78 kilogrammos között Sági Nikolett svéd elleni sikerrel kezdte a napot, majd holland versenyzőtől kapott ki, de a folytatásban szerb és lett sportolót verve – az elmúlt évhez hasonlóan – harmadik helyen zárt.

A pénteki nyitó napon Gyertyás Róza (52 kg) arany-, míg Kőszegi Rebeka Rita (48 kg), Varga Brigitta (63 kg) és Andrásfi Márton (60 kg) egyaránt bronzérmet nyert.

A mieink két arannyal és öt bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén végeztek az egyéni versenyekben.

Az U23-as Eb vasárnap a vegyes csapatküzdelmekkel zárul.

(Kiemelt képen: Sáfrány Péter Forrás: IJF)