UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-11-19 19:35

Aranyérmet nyert Limában a junior női párbajtőrcsapat

Peru fővárosában nyert világkupaversenyt a junior női párbajtőr-válogatott.

Ezen a hétvégén is több helyszínen igyekeztek bizonyítani utánpótláskorú vívóink.

A Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka összetételű junior női párbajtőrcsapat Peru fővárosában, Limában szerzett aranyérmet a korosztály világkupaversenyén. Bár a miniviadalon csupán hat ország válogatottja mérte össze a tudását, a Partali Csaba keretedző által irányított együttes sikerének értékét megemeli, hogy

a döntőben az Egyesült Államok fiataljait múlta felül 42:41-re.

Ugyanitt a női tőrözök egyéniben küzdöttek a második versenynapon, és a legjobb magyarnak a 15. helyen végző Papp Jázmin bizonyult.

A limai dobogó tetején a párbajtőröző lányok Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Közben a junior férfi párbajtőrvívók a georgiai Tbilisziben léptek pástra ugyanúgy világkupaversenyen, de már jóval nagyobb mezőnyben. Pelle Domonkos nyitó napi aranyérme után a Cseke Balázs, Pelle, Somody Soma, Szabó Domonkos összeállítású négyes a négy közé jutásért a spanyoloktól kapott ki 45:42-re, ám a folytatásban minden meccsét megnyerte: előbb az amerikaiakat 45:41-re, az ötödik helyért pedig a világelső egyiptomiakat 45:43-ra győzte le.

A junior férfi párbajtőrcsapat az amerikaiakat és az egyiptomiakat is legyőzte Tbilisziben Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A férfi junior kardcsapat Dallos Benedek, Petrucz Mirkó, Tóth Bertalan, Vigh Benedek felállásban ugyancsak vk-ötödik lett Tuniszban, a kadét kardvívók Szófiában rendezett európai körversenyén pedig vasárnap a lányok egyéni megméretésén a nyolcadikként végző Rácz Brigitta volt a legjobb magyar, míg a Berkeszi Dániel, Fabó Ákos, Monori Mátyás, Szalai Zalán alkotta fiúcsapat a tizedik lett.

(Kiemelt képünkön: a Limában aranyérmes női párbajtőrcsapat Forrás: Magyar Vívó Szövetség)