UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-11-19 09:05

Kikapott a portugál csapattól a magyar U19-es válogatott

A Babó Levente vezette U19-es labdarúgó-válogatott 2–0-ra kikapott a portugál csapattól az észak-írországi felkészülési torna második fordulójában.

Az észak-írországi négycsapatos felkészülési tornán a Babó Levente szövetségi edző vezette U19-es labdarúgó-válogatott szerdán egygólos győzelemmel kezdett a házigazdák ellen, szombat este pedig a portugálokkal csaptak össze a fiatalok.

A portugálok jól kezdtek, 15 perc után már két góllal vezettek, nagy fölényben futballoztak az első félidőben. A folytatásban valamelyest kiegyenlítettebb lett a játék képe, ám megérdemelten gyűjtötte be a három pontot az ellenfél.

„Az elmúlt fél évben nem játszottunk a portugálnál erősebb válogatottal, ellenfelünk kiemelkedő egyéni képességű futballistákból áll, akik csapatként is nagyszerűen működtek együtt – mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Babó Levente. – Az első félidőben végig a portugál csapat dominált, korán kétgólos vezetéshez jutott, és bár utána rendeztük a sorokat, csak a második félidőben tudtuk valamelyest kiegyenlítettebbé tenni a találkozót. Ekkor már egy-egy helyzetünk is volt, de a lehetőségei alapján a portugál csapat is szerezhetett volna újabb gólt, így összességében reális eredmény született, a mai napon jóval erősebb riválissal szemben maradtunk alul.”

A magyar együttes kedden a csehek elleni mérkőzéssel zárja a viadalt.

Magyarország–Portugália 0–2 (0–2)
Magyarország: Gyetván Márk - Komlósi Bence (Almássy Levente, 78.), Kocsis Gergely, Markgráf Ákos - Bodnár Gergő, Vingler László, Major Marcell (Tóth Alex, 46.), Cibla Flórián (Rab Boldizsár, 60.), Szitai Szabolcs - Huszár Marcell (Horváth Kevin, 46.), Pintér Filip (Batai Tamás, 60.)