UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-11-20 09:03

Beérni látszik a tudatos munka gyümölcse az Óbudai Kaszások leányainál

Remekel az Óbudai Kaszások U16-os leány kosárlabdacsapata a korosztályos bajnokságban. Sárosi Bulcsú szakmai igazgató szerint a III. kerületiek mostani jó szereplése többéves, szisztematikus építkezés eredménye.

Kiválóan kezdte a korosztályos bajnokság alapszakaszát az Óbudai Kaszások U16-os leány kosárlabdacsapata. Süle Krisztina együttese az első öt meccsét megnyerve vezeti a C jelű kiemelt csoportot a kadétok között, ráadásul több magasabban jegyzett, akadémiai csapatot (Kecskemét, NKA Pécs/B, DEAC és PVSK) is megelőzve, és ha a fekete-sárga fiatalok ilyen nagyszerűen folytatják, akár az országos döntőbe, a nyolc legjobb csapat közé is beverekedhetik magukat az évad végén.

Az elmúlt öt évben jelentős változásokon ment keresztül egyesületünk, kicsit más irányt vettünk szakmailag, mint annak előtte.

Korábban inkább a mennyiségen, nem a minőségen volt a hangsúly, ezen szerettünk volna változtatni. Ennek mentén az elmúlt években a játékosállomány, az edzői stáb és a klubvezetés is jelentősen átalakult. Tehát más felfogás mentén kezdtünk el dolgozni, más célokat kitűzve mind a fiú-, mind a leányszakágban, és mostanra ennek a pozitív változásnak a hatásai is kezdenek látszani. A fiúszakágban inkább az alsóbb korosztályokban sikerült előrelépni, míg

a lányoknál – talán a vártaknál előbb – ez már eredményekben is kézzel fogható

 – mondta Sárosi Bulcsú szakmai igazgató az Utánpótlássportnak. – Jelenleg az U16-os leánycsapatunk a legígéretesebb, ebben némiképp a szerencse is mellénk szegődött, mert a nyáron hét játékos igazolt az együtteshez. Ez önmagában hatalmas elismerés számunkra, hogy ilyen érdeklődés van klubunk iránt. Már ezelőtt is kifejezetten reményteli volt a 2008-2009-es évjáratunk, de az erősítéseknek köszönhetően tavasszal majd a társaság megismételheti a tavalyi jó szereplést, amikor is a B-döntő élmezőnyében zárt."

Babay-Bognár Kinga oroszlánrészt vállal a sikerszériában. A korosztályos válogatott hátvéd 35 pontot átlagol meccsenként.

„Kinga saját nevelésű játékosunk, a kezdetektől fogva, öt éves kora óta nálunk játszik. Rendkívül elhivatott, különleges érzéke van megáldva a sportághoz, emellett a hozzáállása és a szorgalma is példás, szép jövő állhat előtte." 

(Kiemelt kép forrása: Óbudai Kaszások)