UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-11-21 13:13

Sáfrány Péter tökéletesen időzítette a csúcsformáját a potsdami U23-as Eb-re

A Miskolci VSC 21 éves, junior-világbajnok cselgáncsozójával, Sáfrány Péterrel az után beszélgettünk, hogy a 90 kilósok között megnyerte a potsdami U23-as Európa-bajnokságot.

Mint arról beszámoltunk, két arany- és hat bronzéremmel zártak a magyar cselgáncsozók a németországi U23-as Európa-bajnokságon. Férfi versenyzőink egyetlen elsőségért Sáfrány Péter felelt a 90 kilósok között. (A másik aranyérmes, Gyertyás Róza így nyilatkozott portálunknak győzelme után.) A miskolciak junior-világbajnoka ellenállhatatlan formában versenyzett: négy meccséből hármat is idő előtt, kevesebb mint két perc alatt megnyert, kizárólag a horvát Bulic elleni elődöntőjében ment végig a négy perces meccsidő.

„Fizikálisan és mentálisan is élesen, jól felkészülten érkeztem Potsdamba. Az eredeti terv szerint a két héttel ezelőtti felnőtt Eb-n is indultam volna, de az utolsó pillanatban betegség miatt attól vissza kellett lépnem.

Szóval a formaidőzítésen már túl voltam, csak fent kellett tartani ezt az állapotot, és ez úgy látszik, egész jól sikerült

 – mondta Sáfrány az Utánpótlássportnak. – Az első két meccsem viszonylag hamar véget ért, emiatt az elődöntőben kicsit nehezen vettem  fel az üzemi hőfokot. A reggeli bemelegítés után az elődöntő előtt ismét jobban át kellett volna mozgatnom magam, de ezt nem tettem meg kellő mértékben. Ráadásul a horvát fiú is jóval erősebb volt, mint a korábbi ellenfeleim, így ez a meccs nehezebbre, küzdelmesebbre – részben a saját hibámból is – sikerült a többinél, de végül meglett a győzelem, ez a legfontosabb.”

Sáfrány Péter (kékben) megállíthatatlannak bizonyult az U23-as Eb-n Forrás: EJU

Az MVSC versenyzője a két évvel ezelőtti junior-vb-aranya után Potsdamban megszerezte pályafutása első korosztályos Európa-bajnoki címét.

Rendkívül sokat jelent számomra ez az Eb-arany. Amikor bejutottam a fináléba, úgy álltam hozzá, bárki jöhet szembe, meg fogom nyerni az Európa-bajnokságot.

Nagyon akartam ezt a győzelmet. Különösen úgy, hogy az elmúlt két évben betegség, illetve sérülés miatt ki kellett hagynom az U23-as Eb-t.”

Hozzátette, jövőre az U23-as Eb mellett már a felnőtt-világversenyeken is szeretné letenni a névjegyét.

(Kiemelt kép forrása: EJU)