UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás U22-es ökölvívó Európa-bajnokság

2023-11-21 09:07

Vegyes érzések az U22-es Eb után

A két magyar bronzéremmel befejeződő montenegrói U22-es ökölvívó Európa-bajnokság után Varsányi Áron edzőt kértük meg az értékelésre.

Ahogyan korábban a honlapunk is beszámolt róla, a tizennégy tagú magyar küldöttségből ketten állhattak fel a dobogóra a vasárnap véget érő U22-es ökölvívó Európa-bajnokságon. A nők között nyeretlenek maradtunk, míg a férfiaknál a nyolc indulónk közül négynek is volt győztes összecsapása, ketten pedig az elődöntőbe is beverekedték magukat.

Végül a szemsérülése miatt visszalépő Simon Márkó és a megosztott pontozással kikapó Kiss Levente is bronzérmmel utazhatott haza hétfő délután Budvából.

„Három-négy érmet jósoltunk az Eb kezdete előtt ebből lett kettő a végére, bár félig ide számíthatjuk az ukrán származású, ám a magyar csapattal készülő, egyébként Szegeden bokszoló, IBA-színekben induló Nakota Veronikát is, aki ezüstérmet szerzett; a honosítása folyamatban van – kezdi Varsányi Áron, az U22-es válogatott edzője. – Emellett hat ötödik, vagyis pontszerző helyezettünk is volt; nem rossz eredmény ez, úgy fogalmaznám meg,

az egyik szemem sír, a másik nevet.

Lehetett volna sokkal jobb, hiszen számos ki-ki mérkőzésünk volt, ami felénk is billenhetett volna. Többen orosz bunyósokkal kezdtek, míg Hámori Lucának az aktuális U22-es és felnőtt Európa-bajnok jutott az első körben. Nagyon jót bokszolt ellene, a korábbi sima vereségek után most egyenlő partnere volt a ringben, akár az ő kezét is magasba emelhették volna. A csapat nagyobbik részének teljesítményével elégedett vagyok; volt aki ifjúsági világbajnok ellen szállt ringbe az első összecsapáson, más a későbbi győztes ellen – nem vallottak szégyent a magyar fiatalok.

A szakember a két érmesre is kitért.

„Márkó már az első meccsén összeszedte a szeme fölötti sérülést, ám az orvos még engedte, hogy kiálljon a negyeddöntőjére is. A legjobb négy között sajnos már nem húzhatott kesztyűt, nem kockáztattunk. Levi az első két összecsapását idő előtt befejezte, majd az a faramuci helyzet állt elő, hogy a háromból két menetet is megnyert az elődöntőben, de a keresztbe pontozások miatt az összesítés az olasz srác mellett szólt. Pihenésre viszont nem nagyon lesz idő, hiszen a csapat tagjai közül mindenki indul a decemberi felnőtt országos bajnokságon.”