UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó-világbajnokság

2023-11-23 20:17

Pénteken kezdődik a junior-világbajnokság, tizenegy magyar fiatallal

Az év utolsó korosztályos ökölvívó-világversenye, egyben az egyetlen utánpótlás-világbajnoksága kezdődik pénteken: a jereváni junior-vb-n tizenegy magyar fiatal indul.

Az év legfontosabb korosztályos ökölvívó-világversenye kezdődik meg pénteken, amikor az első mérkőzéseket rendezik meg a junior-világbajnokságon. Az örményországi Jerevánban csütörtök este rendezik a megnyitót és a sorsolást, ami után már a bokszé lesz a főszerep.

A sportág sűrű esztendőt zár az utánpótlás szempontjából, Európa-bajnokságon bizonyíthattak a serdülők, a juniorok, az ifjúságiak és legutóbb az U22-esek is, a 2007-es és 2008-as születésűek alkotta juniorkorosztályra viszont még vár a világbajnokság: a nemzetközi szövetség beszámolója szerint 58 nemzet 448 fiatalja száll majd ringbe az aranyéremért.

A népes mezőnyből a magyar bokszolók sem hiányoznak, akik eredményes Eb-t zártak: a kontinensviadalon elinduló tizenhét főből négyen is dobogóra állhattak, Budai Flóra arany-, Kapcsos Vivien ezüst-, Petrimán Patrícia és Nyögéri Sára pedig bronzérmet szerzett. Közülük a felkészülés során megsérülő Kapcsos kivételével mindenki elutazott hétfőn Jerevánba;

a magyar csapatot tizenegy fiatal alkotja, akik közül mindenki megjárta az Eb-t is.

A sérülések és betegségek által nehezített felkészülés végén a korosztályos válogatott szövetségi edzője, Törteli Ferenc nyilatkozott az Utánpótlássportnak, aki elmondta, sérülések és betegségek nehezítették az edzőtábort, ám ezt leszámítva megfelelően hangolt a csapat, mindenki bizakodik, hogy jól sikerül a kéthetes „túra”.

Lányok:
46 kg: Petrimán Patrícia, 50 kg: Nyögéri Sára, 57 kg: Varga Sára, 75 kg: Budai Flóra
Fiúk:
48 kg: Körömi Ábel, 50 kg: Gombai Dominik, 52 kg: Benedek Péter, 54 kg: Horváth András, 60 kg: Horváth Szabolcs, 63,5 kg: Mailát András, 75 kg: Váradi Sándor

Edzők:
Törteli Ferenc, Székesfehérvári Tamás, Huszár Árpád, Lantos Gyula

(Kiemelt képünk forrása: IBA)