UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-11-27 16:25

Toman Petra és Rátkai Eszter újfent nagyszerűen játszott az NB I/A-csoportban

A miskolci Toman Petra (18) és a pécsi Rátkai Eszter (16) is ponterős teljesítménnyel vétette észre magát a női felnőttélvonalbeli kosárlabda-bajnokság legutóbbi fordulójában. Eközben a férfi NB I/A-ban a honvédos Reizinger Máté (19) és a zalaegerszegi Csátaljay Péter (18) szintén jól teljesített.

Az utánpótláskorúak közül a DVTK 18 éves kosárlabdázója, Toman Petra nyújtotta a legjobb produkciót a női felnőtt első osztály hatodik fordulójában.

A miskolciak U20-as válogatott bedobó-erőcsatára 10 ponttal, 5 lepattanóval, 2 szerzett labdával, 1 blokkal és 18-as VAL-mutatóval zárt,

ezzel hozzásegítve csapatát a 72–36-os győzelemhez a Vasas otthonában. A Diósgyőr másik ígéretes fiatalja, Aho Tyra (18) kilenc pontot dobott.

A 16 éves Rátkai Esztert az elmúlt hetekben már nem először emelhetjük ki, ugyanis nemcsak a bajnokságban, hanem az Európa-kupában is mind jobb formában játszik.

A Pécs korosztályos válogatott irányítója vasárnap a bajnoki címvédő Sopron vendégeként remekelt: 10 pontot, 4 lepattanót, 2 blokkot és 17-es teljesítményindexet jegyzett.

A találkozót 79–53-ra a hazai soproniak nyerték. A BEAC színeiben Katona Boglárka (19) hat-hat ponttal és lepattanóval – közte két kulcsfontosságú triplával – járult hozzá a Szekszárd legyőzéséhez (82–79).

Mindeközben a férfi NB I/A-ban a fiatalok közül Reizinger Máté (Budapesti Honvéd) és Csátaljay Péter (ZTE) hozta a legjobb teljesítményt a legutóbbi játéknapon.
Reizinger Máté Forrás: Budapesti Honvéd

A 19 éves Reizinger 11 ponttal végzett Kaposváron, míg a 18 esztendős Csátaljay (ZTE) hét pontot és 11-es VAL-mutatót ért el Sopronban.

(Kiemelt képen: Toman Petra (balra) és Rátkai Eszter Forrás: DVTK-Hun-therm és NKA Universitas Pécs)