UtánpótlásSport
2024. május 7.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-11-29 19:56

Egy újabb Dömsödi ontja a gólokat Szentesen

A 13 éves Dömsödi Döníz olyan ütemben kezdte el termelni a gólokat a szentesi leány vízilabda-utánpótlásban, mint amilyenben nemrég az U20-as világbajnok nővére, Dalma tette.

Az FTC női vízilabdacsapatának U20-as világbajnok centere, Dömsödi Dalma 2021-ben igazolt a Népligetbe. A 20 éves kora ellenére a női válogatottal már Eb-n és vb-n is megfordult pólós előtte a nevelőegyesületében, a Szentesi VK-ban bizonyított éveken át, és szerzett korosztályos bajnoki, valamint gólkirályi címeket.

Nos, Szentesen a történelem ismétli önmagát, hiszen

manapság is egy Dömsödi lány lövi tucatszámra a gólokat a klub leányutánpótlásában.

Dalma 13 éves húga, Döníz a csoportjában eddig százszázalékos gyermekcsapat elsőéves reménysége, és jelenleg a korosztály bajnokságában a 7 meccsen jegyzett 37 találatával a göllövőlista második helyén áll. Az ígéret az idényben például a rivális UVSE otthonában 6 góllal segítette győzelemhez csapatát, a legutóbbi fordulóban pedig 4 alkalommal volt eredményes az FTC vendégeként magabiztos sikert arató szentesi tinigárdában.

 „Minden meccsen a legjobbamat szeretném nyújtani, ezért mindig teljes erőbedobással igyekszem edzeni és játszani – mondja Döníz. – Örülök a góljaimnak,

szeretnék gólkirály lenni, de a legfontosabb, hogy először is a csapatomat segítsem, ahogyan tudom.

Még a bajnokság elején járunk, és az ellenfelekkel csak ismerkedünk, de úgy látom, akár az aranyéremre is van esélyünk. Szeretek ebbe a közösségbe tartozni, a csapatunk nagyon összetartó, egy nagy család vagyunk. Amikor egy korosztállyal feljebb, a serdülőknél játszom, akkor is a maximumra törekszem. Ha éppen nem a vízben tudok a csapat hasznára lenni, akkor a kispadról buzdítom, lelkesítem a lányokat.”

Dömsödi Dalma és Döníz jó testvérként gyakran kilátogatnak egymás mérkőzéseire

Döníz szereplését természetesen a nővére is figyelemmel kíséri, és Dalma büszkén ecseteli, hogy:

 „Amikor tudok, mindig kimegyek Dönízke meccsére, mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan játszik. Talán elfogult vagyok, de szerintem nagyon ügyes játékos. Persze, rengeteget kell még tanulnia, de pozitív, hogy jól lát a pályán és rendesen beleáll a munkába. Még ma is van, hogy együtt megyünk le az uszodába gyakorolni, és jólesik, hogy meccsek után is kikéri a véleményemet, hallgat rám. Remélem, hogy töretlen marad a fejlődése.”

Dalma elmondta, a húga hozzáállása nagyon hasonló az övéhez, de azért a csipkelődés sem maradhatott el, amikor az egyik legfőbb különbségre tért ki: „Szerintem picit nagyobb az arca, mint nekem volt ilyen idősen, de ezt akár úgy is mondhatjuk, hogy vagány csaj.”

 Dalma eredményei nagyon motiválnak engem is, ő a példaképem! 

– jelenti ki Döníz. – A közös gyakorlások nagyon hasznosak, sokat segítenek a meglátásai. A legfőbb célom nekem is a válogatottság. Nem lehet megtisztelőbb élmény annál, minthogy a szeretet sportágadban Magyarországot képviseled, és a társaiddal együtt énekled a Himnuszt.”

A hetedik osztályos Döníz egyébként a nővéréhez hasonlóan az iskolában is kitűnő tanuló, és hogy a vízben ugyanúgy használja az eszét, azt a szentesi gyermekcsapatot irányító ifj. Tóth Gyula is megerősíti.

 „Értelmes, a korosztályához képest érett gondolkodású lány, akinek nagyon jó alkata van a vízilabdához – vélekedik a tréner. – Pozitív szemléletű csapatember, a nehezebb helyzetekben, fáradtabban is képes jó irányba húzni a többieket. A fiataljaink Szentes mellett a környékbeli településekről kerülnek ki, és részben Döníznek is köszönhető, hogy ilyen nagyszerű közösséget alkotnak. A csapatunkban vannak nagyon ígéretes játékosok, őt is annak tartom.”

(Kiemelt képünkön: Dömsödi Döníz meccsét nemrég a kétszeres olimpiai bajnok Fodor Rajmund vezette)