UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-11-30 09:03

Lobenwein Bálint álomszerűen debütált az Erste Ligában, és közben már a hazai U20-as vb-szereplés lebeg a szeme előtt

A csapat egyik legfiatalabbjaként a 17 éves Lobenwein Bálint is helyet kapott a budapesti, divízió I/A-csoportos világbajnokságra készülő U20-as jégkorong-válogatott bő keretében. A BJA fiatal támadója nemrég góllal mutatkozott be a felnőttélvonalban.

Mint arról beszámoltunk, Ladányi Balázs szövetségi edző kihirdette az U20-as válogatott bő keretét a közelgő, hazai rendezésű divízió I/A-s korosztályos világbajnokságra. A 34 fős névsorban többek között hat fiatalabb, U18-as játékos is szerepel, így például a Budapest Jégkorong Akadémia 17 éves csatára, Lobenwein Bálint, aki a közelmúltban bemutatkozhatott az Erste Ligában, és rögtön góllal tette mindezt.

„Nagyon örülök, hogy sikerült kiérdemelnem a meghívót a bő keretbe.

A szezon kezdete előtt ezt tűztem ki az egyik nagy célomnak, hogy beverekedjem magam a csapat az idősebbek vb-jére. Ráadásul hazai rendezésű világbajnokságról beszélünk, ami szintén extra motivációt jelent.

Azon leszek, hogy a felkészülés alatt a legjobb formámat hozzam; bízom benne, tudok majd élni a lehetőséggel, és sikerül kiharcolni helyem végül a szűkített keretbe is” – mondta Lobenwein az Utánpótlássportnak, majd hozzátette: másik legfőbb vágya, hogy két világbajnokságon is bizonyíthasson ebben az évadban. Reméli, a decemberi U20-as után a tavasszal a saját korosztályában, az U18-as vb-n is ott lehet majd.

Lobenwein Bálint Forrás: MJSZ

A fiatal nemrég a FEHA19 otthonában debütált a felnőtt első osztályban, és az első góljára sem kellett sokat várnia, amelyre így emlékezett vissza:

„Hirtelen jött számomra a lehetőség, hogy pályára léphetek a felnőttek között, ugyanis korábban közös edzésen is csak néhány alkalommal vettem részt a nagyokkal. Alig vártam a mérkőzést, és az első pillanatokban még meglévő drukk szerencsére hamar elmúlt, és folytatásban aztán csak próbáltam mindent beleadni, a legjobbamat nyújtani.

Az pedig, hogy gólt is szereztem, csak a hab a tortán igazán meseszerűen alakult minden, jobbat nem is remélhettem volna.

Lobenwein a felnőttek mellett az U18-as és az U20-as osztrák-magyar bajnokságban is jól teljesít: a fiatalabbak között 4 meccsen 5 ponttal, míg az idősebbek mezőnyében 21 meccsen 19 ponttal áll.

„Remek fejlődési lehetőség számunkra az osztrák-magyar liga, annak pedig külön örültem, hogy ettől a szezontól az U20-as korosztályban is ismét elindult a közös bajnokság ismét. Itt jóval nagyobb a tempó, gyorsabban kell dönteni, és szervezettebb a játék is. Találkozhatunk egy-két olyan osztrák csapattal, amely tényleg más kategóriát képvisel az itthoni mezőnyhöz képest, ugyanakkor ezáltal rengeteget profitálunk is ezek a meccsekből."

(Kiemelt kép forrása: BJA)