UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2023-12-01 19:29

Pintér Noah az ob I egy szem gyermeke

Az U15-ös Európa-bajnok vízilabda-válogatott csapatkapitánya, Pintér Noah az ob I mostani kiírásának eddigi legfiatalabb játékosa és gólszerzője.

Szombaton az utolsó idei fordulót játsszák a férfi vízilabda ob I-ben, és minden bizonnyal ezúttal is több utánpótláskorú játékos kap lehetőséget.

Nem meglepő, hogy ebben az évadban eddig a KSI nevezte felnőttmérkőzésre a legtöbb korosztályos pólóst, tizenötöt, míg a Szegedben tizenegy, a listavezető, bajnoki címvédő FTC-ben, valamint az UVSE-ben pedig kilenc-kilenc 2005-ben vagy később született fiatal jutott kisebb-nagyobb szerephez.

Az ob I-ben 2008-as születésűként volt vízben a KSI-ben Rabb Benedek, az FTC-ben Horváth Levente, az OSC-ben Kondor Zétény, a Szegedben Gedra Botond (ők mind a négyen tagjai voltak a nyáron U15-ös Európa-bajnokságot nyert korosztályos válogatottnak) és az Egerben Moldisz Milán.

Az élvonal legifjabb ígérete azonban náluk is fiatalabb, és

egyedüliként még a gyermekkorosztályt képviseli.

A csupán 14 esztendős, 2009-ben született Pintér Noah nemcsak játszott a Budapesti Honvédban a KSI ellen, hanem három góljával csapata egyik legjobbja volt.

Pintér Noah 14 évesen szerezte meg első ob I-es góljait Forrás: vlv.hu

Pintér az UVSE-ben már az előző évadban, idén tavasszal bemutatkozhatott az első osztályban, majd a nyári U15-ös Eb-t követően a Szivós Márton által irányított Honvéd utánpótlásába igazolt.

Pintér Noah az elmúlt idényben bajnoki címhez segítette az UVSE gyermekegyüttesét, és

társainál fiatalabbként volt a Podgoricában U15-ös Európa-bajnoki címet ünneplő magyar válogatott csapatkapitánya.  

A mentalitásáról sokat elárul, hogy amint azt nemrégen a vlv.hu-nak adott interjújában elmondta:

”Én akartam a cséká lenni, kitűzött célom volt ez! Úgy éreztem, hogy a többiek közül ezt senki nem ambicionálja, engem viszont nagyon vonzott a feladat.”

A sokra hivatott pólós jövőre az U16-os világbajnokságon lehet érdekelt, tervei között pedig amerikai egyetemre való felvétel is szerepel.

(Kiemelt képünkön: Pintér Noah Forrás: vlv.hu)