UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-12-02 17:55

Varga és Dohóczki is későbbi érmes ázsiai ellen esett ki – tisztes helytállás a mieinktől a serdülő-vb-n

Legjobb magyarként Varga Botond a nyolcaddöntőig jutott egyesben a serdülő asztaliteniszezők szlovéniai világbajnokságán, míg a lányok között Dohóczki Nóra és Pascui Nicoleta is a legjobb 32 között búcsúzott. Varga a későbbi döntős japán, Dohóczki pedig a címvédő kínai játékossal szemben esett ki, ugyanakkor mindketten tisztesen helytálltak a magasabban jegyzett ázsiai rivális ellen.

Mint arról beszámoltunk, a High Life SE asztaliteniszezője, Varga Botond jutott a legtovább a mieink közül a szlovéniai Nova Goricában zajló korosztályos világbajnokságon. Miután sikerrel vette az első akadályt az osztrák Julian Rzihauschek legyőzésével, az Európa-ranglista hatodik helyén álló magyar fiú a legjobb 16 között öt játszmában alulmaradt a japán Vatanabe Tamitóval szemben, aki később meg sem állt a legjobb négyig (az elődöntők, illetve a döntő még hátra van a versenyből). Korábban Vargának párosban – a cseh Jan Skaldával az oldalán – az első kör jelentette a végállomást, illetve Dohóczki Nórával (Statisztika UAK) közösen vegyes párosban a nyolcaddöntőig jutott.

„Összességében eléedetten zártam a vb-t, mert az egyesben elért nyolcaddöntő számomra nagyon jó eredmény – mondta Varga Botond az Utánpótlássportnak. – Már a kijutást is jelentős sikernek könyveltem, de az, hogy aztán a világbajnokságon továbbmentem az első fordulóból, és a japán fiúval is kifejezetten szoros meccset játszottam, még nagyobb fegyverténynek tartom, különösen úgy, hogy

a legjobb tizenhat közé mindössze három európai jutott, én voltam az egyik.

A japántól korábban kétszer is simán kikaptam, most viszont az öt szettből négy is csak a végjátékban dőlt el. Úgy érzem, ha egy-két poén másképp alakul, még több is lehetett volna ebben a meccsben. Párosban nem igazán ment jól nekünk a cseh fiúval, viszont annak örültem, hogy Nórival vegyes párosban tudtunk menni egy kört."

Dohóczki Nóra Forrás: ITTF

Mindkét magyar lány egyesben a nyitó körben búcsúzott: az Európa-ranglista hatodik Dohóczki Nóra a címvédő, kínai Jütong Jantól (2:4), illetve Pascui Nicoleta (Statisztika UAK) a kínai származású, amerikai Amber Liutól (1:4) kapott ki a 32 között.

„A háromfős magyar csapat kétharmadát a serdülő lányok alkották, ami önmagában is dicséretes, hiszen csak harminckét játékos juthat ki a vb-re, ráadásul Dohóczki Nóri még csak elsőévesként tette mindezt. Összességében tisztesen helytálltak a lányok – értékelt Varga László szövetségi edző. 

Nóri különösen jól teljesített, hatalmas csatára kényszerítette a tavalyi világbajnok kínai lányt, sőt közel járt ahhoz, hogy kiharcolja a döntő szettet is. Azt kell mondjam, hogy ez egy győzelemmel felérő vereség volt.

Nóri hosszú távon sokat profitálhat ebből a meccsből, értékes tapasztalatokat szerzett, amelyeket reméljük, a jövő évi vb-n is tud majd kamatoztatni."

(Kiemelt képen: Varga Botond Forrás: ITTF)