UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-12-03 19:51

Ezúttal ezüstöt nyert a világkupán a junior női párbajtőrcsapat

A junior női párbajtőrcsapat egyetlen tussal kapott ki a laupheimi világkupa-viadal döntőjében, így a limai arany után most ezüstérmet szerzett.

Ismét megmutatta a junior női párbajtőrcsapat, hogy a legjobbja nélkül is igen ütőképes alakulat tud lenni.

A Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Nagy Blanka, Salamon Réka összeállítású egység ezúttal

a németországi Laupheimben rendezett világkupa-viadalon nyert értékes ezüstérmet,

miután a döntőig vezető úton olyan erős csapatokat győzött le, mint a franciák (45:35) vagy az amerikaiak (44:43). A fináléban aztán a lengyelek egyetlen tussal jobbnak bizonyultak (42:41) a Partali Csaba által irányított magyar együttesnél, amely ugyanebben a felállásban nemrégiben Peru fővárosában, Limában nyert vk-aranyat.

A laupheimi megméretés szombati, egyéni viadalán a magyarok közül a bronzérmet kiérdemlő Wimmer Dorina szerepelt a legjobban, aki a csapatverseny előtt már a kanadai Vancouver felé vette az irányt, hogy az ottani felnőttvilágkupán segítse a női válogatottat.

Balról: Gachályi Gréta, Jakobi Júlia, Partali Csaba, Nagy Blanka és Salamon Réka Forrás: Magyar Vívószövetség

Bizakodásra tehát van ok, mert nem kérdés, hogy a felnőttekkel csapatban Eb-ezüstérmes, a juniorok között egyéni világkupagyőztes Wimmerrel még acélosabb lesz a nemzeti négyesünk a következő korosztályos Eb-n és vb-n.

„Nagyon büszke vagyok a lányokra, egy rendkívül nehéz ágon, erős riválisokat verve, végig fegyelmezett vívással jutottunk el idáig. Legyőztük a franciákat és az amerikaiakat, és egy tusra voltunk az aranyéremtől, ráadásul Dorina nélkül. Úgyhogy összességében nagyon örülök” – mondta Partali a laupheimi ezüst után a hazai szövetség portálnak. A keretedző már az évad elején is reménykedésének adott hangot a honlapunkon, és Wimmer mellett az egyéni és csapat kadét Európa-bajnok, már két évvel ezelőtt junior csapat Eb-győztes és junior Eb-bronzérmes Gachályi Gréta, valamint a szintén kadét csapat Európa-bajnok, kadétvilágbajnok Nagy Blanka kvalitásaira külön felhívta a figyelmet.

Gréta nagyon elszánt, remek ütemben fejlődik, Blankában számos lehetőség rejlik, Dorina pedig, ha olyan szinten vív, mint a felnőtt Eb-n, akkor nehezen verik meg a korosztályban.

A lányok keményen dolgoznak, céltudatosak és nagyon éretten gondolkodnak.

A junior kardozóink közben a törökországi Antalyában szerepeltek ezen a hétvégén világkupán, és a vasárnapi csapatversenyben a lányok (Domonkos Emese, Kónya Csenge, Kovács Zsanett, Pápai Zoé) negyedik, a fiúk (Dallos Benedek, Petrucz Mirkó, Tóth Bertalan, Vigh Benedek) ötödik helyen zártak.

(Kiemelt képünkön: a most ezüstös junior női párbajtőrcsapat Forrás: Magyar Vívószövetség)