UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong

2023-12-05 13:57

Vén Bendegúz jó formában tér haza Svédországból a hazai vb-re készülő U20-as válogatottba

A bő keret legfiatalabb tagjaként, a Svédországban légióskodó, még csak 16 éves Vén Bendegúz – a korábbi kiváló játékos ifj. Ocskay Gábor unokaöccse és Ocskay Gábor unokája – is készülhet az U20-as jégkorong-válogatottal a vasárnap rajtoló, budapesti divízió I/A-s korosztályos világbajnokságra.

Mint arról beszámoltunk, tizennégy légióssal a bő keretben vágott neki a közvetlen vb-felkészülésnek az U20-as jégkorong-válogatott, amely december 10. és 16. között a budapesti Tüskecsarnokban szerepel divízió I/A-csoportos világbajnokságon. A 34 fős névsor legfiatalabbjaként a 2007-es születésű ifjúsági Vén Bendegúz is meghívót kapott a junior nemzeti csapatba.

„Bár némiképp számítottam a meghívóra, mert Ladányi Balázs szövetségi még a nyáron jelezte, hogy a vb előtt mindenképpen szeretne majd megnézni, de mindettől függetlenül is iszonyatosan boldogan fogadtam a hírt, amikor ez biztossá vált – mondta az Utánpótlássportnak Vén Bendegúz, akinek mondhatni, a vérében van a jégkorong, hiszen a nagybátyja a 187-szeres válogatott ifj. Ocskay Gábor, míg a nagypapája, id. Ocskay Gábor, a székesfehérvári jégkorongsport alapítója. – Mindent meg fogok tenni, hogy a szűkített keretbe is beverekedjem magam, de ha netán nem jön össze, az sem lesz tragédia, mert alapvetően nagyon fiatal vagyok még ebben a korosztályban.

Úgy érzem, a keret legfiatalabbjaként nekem extrán kell majd bizonyítanom, akár kétszer annyit dolgozva, mint a két-három évvel idősebbeknek. Állok elébe a kihívásnak!
Vén Bendegúz Forrás: MJSZ

A még csak elsőéves ifjúsági korú Bendegúz már a harmadik évadát tölti Svédországban: az előző kettőt a Nacka HK-nál töltötte, majd a múlt nyáron a Södertälje SK csapatához igazolt, és jelenleg a svéd U18-as bajnokságban pallérozódik, ráadásul hátvéd létére 20 meccsen már 12 szerzett pontnál jár.

„A szezon eleje kicsi hullámzóan alakult számomra, de az edzők és a pszichológus segítségével ezen a hullámvölgyön sikerült túllépnem. Szerencsére mostanra már remek formában érzem magam, és

az elmúlt hetekben az eddigi legjobb meccseimet játszottam az évadban.

A Södertälje főleg abból szempontból hozott nagy változást a karrieremben, hogy itt a hokigimnáziumi rendszerben tanulhatok és fejlődhetek, elsőrangú körülmények között. Szerencsére a jégpálya is jóval közelebb van a korábbiakhoz képest, kevesebbet kell utaznom, ami szintén nagy könnyebbség, és ezáltal jobban tudok koncentrálni a jégkorongra.

A világ egyik legerősebb korosztályos bajnokságában játszhatok, és igyekszem ezt majd a válogatottban is kamatoztatni.

(Kiemelt kép forrása: MJSZ)