UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-06 14:25

Állandósítanák a jó eredményeket a Kaposvári Sportiskola fiúcsapatai

A junior és a kadét fiúbajnokságban is a legjobbak közé tartozik a Kaposvári Sportiskola korosztályos kosárlabdacsapata. Szőke Balázs szakosztályvezető elmondta, szeretnék állandósítani a helyüket az élmezőnyben.

Az előző évadban a Kaposvári Sportiskola bravúros szerepléssel – többek között a nagy akadémiák társaságában – három korosztályban (U18, U16 és U14) is bejutott a nyolccsapatos országos döntőbe a fiú utánpótlás kosárlabda-bajnokságokban. A somogyiak jó úton haladnak, hogy erre – legalább a két idősebb korosztályban – a mostani szezonban is meglegyen az esélyük, ugyanis amíg a kadétok között a második, a juniorok mezőnyében a harmadik helyen állnak az „A" jelű kiemelt alapszakaszcsoportban.

„Lépésről lépésre, folyamatos fejlődés tapasztalható minden évben egyesületünknél, s ez mindenképpen örömteli – kezdte Szőke Balázs, a KASI szakosztályvezetője, a juniorcsapat vezetőedzője az Utánpótlássportnak. – A legutóbbi évadot megelőzően a korábbi években az volt az általános, hogy egy-egy csapatot adtunk a korosztályos országos döntőkbe, viszont a múlt tavasszal ezt abszolúte felülmúltuk.

A Kaposvári Sportiskola történetének legsikeresebb idényét zártuk azzal, hogy mindhárom csapatunk A-döntős lett,

s végül két ötödik és egy hetedik helyet értünk el a juniorok, a kadétok és a serdülők között."

A Pécs és a Debrecen mögött a kaposvári junior fiúk a harmadik helyen állnak csoportjukban Forrás: KASI

„Emellett a legkisebbeknél pedig az U12-es és U11-es együttesünk is ott lehetett a legjobbak között a szezonzáró Jamboree-n.

Nagyon nehéz feladat lesz, de az a célunk, hogy megismételjük ezeket az eredményeket.

Még ha ez adott esetben nem is jön össze jövő tavasszal, azt bizton állíthatom: jó úton járunk, és a nagy akadémiák mögötti úgymond másodvonalban a legjobbak közé tartozunk; ezt a pozíciónkat szeretnénk állandósítani. Minden körülmény adott a minőségi munkához és a játékosok fejlődéséhez."

A KASI saját nevelésű játékosa, a 20 éves Paár Márk például már az NB I/A-csoportban is meghatározó játékossá nőtte ki magát a Kométa Kaposvárban. Eközben az U18-as korosztálya legnagyobb reménysége, Pucz Zalán is rendre meg-megvillantja tehetségét, ugyanis 20,6 pontot átlagolva a juniorbajnokság második legjobb pontszerzője.

„Nyilván szeretnénk, ha a korosztályos csapataink is jól szerepeljenek, de ennél még nagyobb célunk, hogy az utánpótlásból kiöregedve a fiatalok minél többen beépüljenek a felnőttcsapatba.

Ennek kapcsán egyértelműen pozitív tendencia indult el az elmúlt időszakban.

A tavalyi juniorcsapatunkból mostanra többen is a nagyokkal készülnek, és az U20-as csapat tagjai pedig mind gyakrabban szóhoz jutnak a felnőttélvonalban is." 

(Kiemelt kép forrása: KASI)