UtánpótlásSport Öttusa: Zemán Zóra arany-, Mészáros Emma ezüstérmes a barcelonai U19-es Eb-n!
2024. július 27.
  • instagram
OLIMPIAI JÁTÉKOK, PÁRIZS (FRANCIAORSZÁG)
Keresés:

Sportágak

Labdarúgás

2023-12-07 15:44

Nehéz csoportba kerültek az U17-esek az Eb elitkörében

A magyar válogatott az angol, a francia és az északír csapattal mérkőzik meg a részvételért a jövő évi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság tavaszi elitkörében.

Az UEFA elkészítette a U17-es és U19-es labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők elitkörének sorsolását. Az U19-es korosztályban a mieink ezúttal nem voltak érintettek, az U17-esek viszont igen.

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása szerint Jeremiás Gergő csapata a harmadik kalapból várta a sorsolást, amelyen az A-csoportba került.

Az első kalapból az angol, a másodikból a francia, a negyedikből pedig az északír válogatott került ebbe a négyesbe.   

A nyolc csoport résztvevői jövő márciusban minitornákon döntenek a 15 továbbjutóról – a házigazda Ciprus automatikus induló. A csoportgyőztesek és a legjobb hét második helyezett léphet majd pályára a kontinensviadalon.
    
A 2024-es – május 20-tól június 5-ig tartó – Eb lesz az utolsó ebben a korosztályban, amelyet a jelenlegi rendszerben, 16 csapattal bonyolít le az európai szövetség.

„A korosztályos válogatottban minden nemzetközi mérkőzést arra használunk fel, hogy a játékosok tapasztalatokat szerezzenek, megismerkedjenek a nemzetközi szint követelményeivel, és a lehető legmagasabb szinten méressék meg magukat. A tavaszi elitkör jó alkalom lesz arra, hogy kiváló képességű csapatok ellen mutassuk meg a tudásunkat, biztos vagyok benne, hogy ez a három mérkőzés sokat hozzáad majd a játékosok fejlődéséhez. Nehéz dolgunk lesz, de természetesen mindent megteszünk majd annak érdekében, hogy meglepetést okozzunk a csoportban” – mondta a sorsolás után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

(Kiemelt kép forrása: mlsz.hu)