UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás Junior ökölvívó-világbajnokság

2023-12-07 13:34

Nem maradt hiányérzet a junior-világbajnokság után

A két magyar éremmel záruló junior-ökölvívó-világbajnokság után a csapat vezetőedzője, Törteli Ferenc értékelt az Utánpótlássportnak.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, a magyar junior ökölvívó-válogatott két érmet szerzett a jereváni korosztályos világbajnokságon: a dobogó alsó fokára állhatott fel Gombai Dominik (50 kg) és Budai Flóra (75 kg), többen pedig a negyeddöntőig jutottak el.

A kéthetes örményországi túra után a csapat vezetőedzőjét, Törteli Ferencet kérdeztük, aki elmondta, fárasztó, de összességében eredményes napokon van túl a küldöttség.

„Tizenegyen jöttünk ki, abból ketten dobogóra állhattak, összesen pedig hatan végeztek pontszerző helye, vagyis a legjobb nyolc között. Többen a fiataljaink közül a későbbi világbajnoktól kaptak ki,

összességében jól teljesített a csapat.

Egy-két olyan bunyósunk volt, aki nem tudta megmutatni a valós tudását, de a vb súlya és a hosszú út miatt ez benne van a pakliban. Voltak, akik több győztes meccset is hoztak, ráadásul erős ellenfelekkel szemben is ünnepelhettünk, kazah és kirgiz riválist is sikerült elkapni – mondja Törteli. – Egyáltalán nem maradt hiányérzet az esemény után, a fiataloktól nagyjából azt kaptam, amit vártam; jól ismerem a brigádot, viszonylag régóta dolgozunk már együtt a válogatottban. A mezőny egyébként világbajnoksághoz megfelelően erős volt, senkit nem lehetett leírni, kiélezett csatákat láthattunk, kevés idő előtti befejezés volt. Flóra úgy nyert bronzérmet erőnyerőként, hogy meccset nem hozott, viszont az orosz lány, aki ellen kikapott, be is húzta az aranyérmet; talán előrehozott döntőnek is nevezhettük volna az összecsapásukat, az ellenfél ellenünk vívta a legszorosabb meccsét, Flóra ráadásul még számoltatta is a harmadik menetben. Nem álltunk messze a diadaltól. Mindenki elfáradt a végére, most picit pihenhetnek a fiatalok.”

Lányok:
46 kg: Petrimán Patrícia, 50 kg: Nyögéri Sára, 57 kg: Varga Sára, 75 kg: Budai Flóra
Fiúk:
48 kg: Körömi Ábel, 50 kg: Gombai Dominik, 52 kg: Benedek Péter, 54 kg: Horváth András, 60 kg: Horváth Szabolcs, 63,5 kg: Mailát András, 75 kg: Váradi Sándor

Edzők:
Törteli Ferenc, Székesfehérvári Tamás, Huszár Árpád, Lantos Gyula

(Kiemelt képünk forrása: MÖSZ)