UtánpótlásSport
2024. május 17.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Jégkorong U20-as jégkorong-világbajnokság

2023-12-11 21:51

Utolsó perces góllal kapott ki a magyar válogatott az osztrákok ellen a budapesti divízió I/A-s vb-n

A magyar U20-as jégkorong-válogatott 3–2-re kikapott az osztrákok ellen a Tüskecsarnokban zajló divízió I/A-csoportos korosztályos világbajnokság második fordulójában.

A hazai rendezésű U20-as divízió I/A-csoportos jégkorong-világbajnokság első napján a magyar csapat háromgólos vereséget szenvedett a kazahoktól. A második fordulóban a Ladányi Balázs vezette fiatalok hétfő este Ausztria korosztályos legjobbjai ellen javíthattak, akik vasárnap 5–2-re győzték le Japánt.

Az első gólt a házigazdák szerezték a Tüskecsarnokban: a magyar srácok nem sokkal a kezdés után nagyjából egy percig kettős emberelőnyben játszhattak; az osztrákok jól, betömörülve védekeztek ebben a helyzetben, ám épphogy visszatért az egyik leültetett játékosuk, máris kapituláltak, Farkas László bejátszása után – az egyik osztrák hokis közreműködésével – kikötött a hálóban a korong. Az előnynek azonban nem sokáig örülhettünk, Cerni messziről a rövid felső sarokba bombázott bő négy perccel később (1–1).

A második harmad első felében mindkét oldalon voltak helyzetek, végül egy, a magyar kapuhoz közeli korongszerzés után Cernik a második gólját is megszerezte. Ennek ellenére nem hátrányból vonult le az utolsó harmad előtti szünetre a magyar együttes: Dobos Bendegúz a 39. percben remekül várt ki, amíg az előtte blokkolni igyekvő védő féltérdre ereszkedett, a kínálkozó helyet kihasználva pedig remek lövést zúdított az osztrák kapuba (2–2). 

Az utolsó játékrészben sem lehettek nyugodtak a kapusok, számos veszélyes helyzetet láthattunk mindkét oldalon, ám sokáig nem született gól; amikor már azt hittük, jöhet a hosszabbítás, kevesebb mint egy perccel a dudaszó előtt Biber betalált. A magyarok a végén mindent egy lapra feltéve támadtak az egyenlítésért, egy kapu előtti kavarodás után helyzetük is volt, ám végül nem sikerült egalizálni (2–3).

Közel állt az első pont(ok) megszerzéséhez a magyar csapat,

amely a következő fordulóban, szerda délután Japánnal találkozik.

A magyar együttesből a második gólunkat szerző Dobost választották a meccs legjobbjának.

U20-AS DIVÍZIÓ I/A-CSOPORTOS VB, BUDAPEST (TÜSKECSARNOK)
Magyarország–Ausztria
 2–3 (1–1, 1–1, 0–1)
Gólszerzők: Farkas László (6. perc), Dobos Bendegúz (39. p.), illetve David Cernik (10. p és 32. p), Gregor Biber (60. p.)
A második forduló további eredményei:
Franciaország–Japán 5–3
Kazahsztán–Dánia 3–2

(Kiemelt képünk forrása: MJSZ)