UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2023-12-12 20:07

Jó úton haladnak a soproni junior fiúk a bajnoki triplázás felé

Címvédőként, a Soproni Sportiskola junior fiú kosárlabdacsapata veretlenül zárta az alapszakaszt, és jó pozícióból várhatja a rájátszást. Az elmúlt két év elsősége után Carlos Vallejo együttese sorozatban harmadik bajnoki aranyára hajt az U18-asok között.

Az alapszakasz végéhez közeledik a junior fiú kosárlabda-bajnokság menetrendje, és mostanra eldőlt, hogy az A jelű kiemelt csoportban az NKA Pécs (9/0-ás mérleg), míg a B-csoportban a Soproni Sportiskola végzett az élen. A címvédő soproniak mind a tíz mérkőzésüket megnyerték, ráadásul azok többségén igencsak magabiztosan győztek Carlos Vallejo tanítványai. A spanyol szakember az előző évjáratokat az elmúlt két évadban egyaránt a bajnoki aranyig vezette, így a klub jelenleg a triplázásra tör az U18-as korosztályban.

Nagyon jó csapatunk van idén is, jól felépített játékszisztémával az edzők részéről, szóval minden adott ahhoz, hogy a legvégén megint ismételni tudjunk 

– mondta az Utánpótlássportnak Keller Bendegúz, a soproniak legeredményesebb játékosa, aki fiatalabbként az előző két bajnokcsapatnak is tagja lehetett. – Összességében is elmondható: jól haladunk az építkezéssel. Bár a szezon elején még akadtak nehézségeink, főleg az összeszokottság hiánya miatt. Ez leginkább talán a Vasas elleni, hazai meccsen jött ki a harmadik fordulóban, amikor magabiztosan kezdtünk, és végül nyertünk is, viszont az ellenfél némileg megzavart minket a zónavédekezéssel, és ezzel kicsit megnehezítettük a saját dolgunkat is. Idővel aztán játékban egyre jobban összecsiszolódtunk, meccsről meccsre megéreztük a kémiát egymás között, és az elmúlt hetekben már kifejezetten jó formát mutattunk."

Forrás: Soproni Sportiskola

Keller hozzátette, a bajnoki címért az NKA Pécset, a Budapesti Honvédot és a Vasas Akadémiát tartja legnagyobb riválisuknak a bajnoki címért folytatott csatában, ugyanakkor a DEAC-ot és a Kecskemétet is kiemelte, mint két szerinte mindenkire veszélyes csapatot. A soproniak jelenleg öt korosztályos válogatottal büszkélkedhetnek: Keller mellett Flasár Zalán, Tallós Levente, Palotai Máté és Bősze Gergő is tagja az U18-as nemzeti csapatnak.

Az egyik, ha nem a legfőbb erősségünk, hogy több olyan játékosunk is akad, aki a nehéz pillanatokban a hátára tudja venni a csapatot.

Ez mindenképpen nagy előny számunkra, mert ha netán a meghatározó játékosaink közül valaki rossz napot fog ki, akkor a többiek bármikor elő tudnak lépni. Emellett szintén mellettünk szól, hogy abszolúte ideális szerkezetű a csapatunk: a kinti és a benti jó játékosok is adottak, szóval ebből a szempontból is bizakodva várjuk a folytatást a rájátszásban." 

(Kiemelt kép forrása: Soproni Sportiskola KA)