UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2023-12-18 16:48

Egy „csipetnyi só” hiányzik Kiss Leventének, hogy igazán sikeres legyen

Edzője, Erdei Zsolt beszélt a 21 éves tanítványáról, Kiss Leventéről, aki az U22-es ökölvívó Eb-n megszerzett bronzérme után a felnőtt országos bajnokságon megnyerte a súlycsoportját.

A novemberi U22-es ökölvívó Eb-n bronzérmet szerzett 92 kilóban a Madárfészek Akadémia versenyzője, Kiss Levente, aki a múlt hét második felében megrendezett, 100. Papp László felnőtt magyar bajnokságon magabiztosan megnyerte a kategóriáját.

A 21 éves fiatallal kapcsolatban edzője, Erdei Zsolt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

Neki mindig csak egy csipetnyi só hiányzik ahhoz, hogy igazán eredményes legyen, és nagyon szeretném ezt hozzátenni a munkájához.

Persze könnyebb dolgom lenne, ha többet foglalkozhatnék vele, mert a felkészülésünket azért rendre megszakítják a válogatott edzőtáborozásai és versenyei, amikor nem az én kezem alatt dolgozik. Kicsit fáj, hogy állandóan az jár a fejemben, miként lehetne a gyerekek hibáit, a rossz beidegződéseket valahogy kiküszöbölni, aztán a válogatottban kikerülnek a kezem alól, ami természetesen nem szemrehányás, mert ennek így kell lennie, de ha mást próbálnak ráerőltetni, mint ami az én elképzelésem, nem biztos, hogy a kettő fedi egymást.”

(Kiemelt képünk forrása: EUBC)