UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Cselgáncs

2023-12-20 14:06

Beérett Kőszegi Rebeka munkájának a gyümölcse, U23-as Eb-bronzzal zárta az évet

A Budapesti Honvéd 20 éves cselgáncsozójának, Kőszegi Rebekának (48 kg) a junior Eb-n és a vb-n sem jött ki a lépés, ám egy korosztállyal feljebb, az U23-asok között Európa-bajnoki bronzéremmel zárta az évet, s ezzel először állhatott dobogóra korosztályos világversenyen.

Remekül alakult Kőszegi Rebekának (20) az idei év első fele a junior cselgáncsozók Európa-kupa-sorozatában, miután Lignanóban, Pakson és Grazban is érmet nyert a 48 kilósok súlycsoportjában, míg a szarajevói felnőtt Ek-versenyen győzni tudott. Ezután vérmes reményekkel vághatott a junior-világversenyeknek, azonban a hollandiai Európa-bajnokságon a második, a portugáliai világbajnokságon a harmadik körben búcsúzott. Ezt követte az év zárásaként a potsdami U23-as Európa-bajnokság, amelyen a Budapesti Honvéd fiataljának végre összejött az áhított dobogós helyezés: bronzérmesként zárt.

Sajnos idén a junior Eb-n és a vb-n sem jött ki a lépés, emiatt különösen nagy örömmel töltött el, hogy az U23-as Európa-bajnokságon végre beérett a sok-sok elvégzett munka gyümölcse 

– kezdte Kőszegi az Utánpótlássportnak. – Ez a siker mindenképpen lendületet és önbizalmat ad a folytatásra. Bízom benne, hogy ezzel sikerült áttörnöm egy lélektani gátat, és ezt a bronzot a jövőben újabb érmek követik."

A hónap utánpótlásedzője novemberi címét elnyerő Szabó Tibor tanítványa a németországi harmadik helyével az első érmét szerezte korosztályos világversenyen, így jó szájízzel búcsúzhat el a junioréveitől.

Kőszegi Rebeka (fehérben) Forrás: EJU

„Összességében azt mondhatom, hogy jó évet zártam, mert bár a junior Eb és a vb nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna, azokon a hazai és nemzetközi versenyeken, amelyeken elindultam, egy-két kivételtől eltekintve szinte egytől egyig érmet nyertem. Az év közben sajnos egészségügyi problémáim is adódtak, ezek miatt pedig egy jó ideig nem is tudtam százszázalékos edzésmunkát végezni. Úgy érzem, ez is rányomta a bélyegét arra, hogy a junior-világversenyeken nem tudtam maradandót alkotni. Szerencsére időközben sikerült a végére járni az említett problémáknak, és az U23-as Európa-bajnokságon már sikerült hellyel-közzel a legjobb formámat mutatni – mondta Rebeka, akit a jövő évi céljairól is faggattunk. –

Miután az év végén kiöregszem a juniorkorosztályból, jövőre az U23-as Eb lesz a fő versenyem, és az idei bronz után ott megcélozom az aranyat.

Emellett pedig az alacsonyabb kategóriás felnőttversenyeken, az Európa-kupákon és a European Openeken szeretnék minél több érmet nyerni."

(Forrás: EJU)