UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-12-26 15:00

Németországi erőfelmérő következik az ifjúsági fiúválogatottnak

Nívós nemzetközi tornán szerepel a következő napokban a nyáron még serdülőként EYOF-bronzérmet szerző ifjúsági fiú kézilabda-válogatott.

Az év utolsó napjaiban járunk, ám még mindig maradt tennivalója a hazai kézilabda-utánpótlásnak 2023-ban: az ifjúsági fiúválogatott szerdától a németországi Sparkassen-kupán szerepel, a fiatalok erős nemzetközi mezőnyben zárhatják le az esztendőt.

A csapat tagjai az ősszel léptek be az ifjúsági korosztályba, a nyáron még serdülőként a szlovéniai EYOF-on szereztek bronzérmet Szabó Levente szövetségi edző irányításával. Az ifiben már Gulyás István vezeti az együttest, akivel novemberben a franciaországi Tiby-kupán szerepeltek a fiatalok, amelyen másodikként végeztek. A viadal után az Utánpótlássportnak értékelt a szakember, aki a Sparkassen-kupát is megemlítette.

December végén Németországban nívós tornán szerepelhetünk majd, ami után teljes képet kapunk arról, hol tartunk a nemzetközi mezőnyben.
Gulyás István Forrás: tiby-handball.com

A tornán nyolc csapat vesz részt, a mezőnyt két csoportra osztották a szervezők: a magyarok Svájc, Hollandia és Szlovénia korosztályos legjobbjaival csapnak össze az első két napon, pénteken pedig a helyosztók következnek. A másik négyesben a házigazda németek mellett a HV Saar klubcsapat, Belgium és Izland is helyet kapott.

A Sparkassen-kupa (Merzig, Németország) magyar csoportmeccsei:

december 27. (szerda) 17:10
Magyarország–Svájc

december 28. (csütörtök) 11:20
Magyarország–Hollandia 

december 28. (csütörtök) 15:20 
Magyarország–Szlovénia

(Kiemelt képünkön: Fazekas Máté a Tiby-kupa után a Sparkassen-kupán is bizonyíthat Forrás: tiby-handball.com)