UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-12-27 15:58

Közelednek az évad legfontosabb versenyei a juniorkorú short trackeseknek

Az őszi szezonban sem unatkozott a junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, a tavasziban viszont még nagyobb feladatok várnak a fiatalokra.

A szokásoknak megfelelően már nyáron megkezdte a felkészülését az új évadra a junior rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott, amely szárazföldön és jégen is edzett, a „második otthon” Bormióban is járt, hogy aztán szeptemberben az első versenyek is elérkezzenek. A hónap végén az utánpótlás a felnőtt országos bajnokságon megmutatta, hogy a „nagyok” között is számolni kell velük, nem véletlenül dicsérte a felnőttválogatott menedzsere, Bánhidi Ákos is az ősszel a juniorokat az Utánpótlássportnak.

Az őszi szezon legfontosabb megméretései kétségkívül az újonnan bevezetett junior-világkupa első két fordulója volt; a magyar short trackesek november utolsó és december első hétvégéjén is felléptek a hollandiai Leeuwardenben, a legnagyobb magyar sikert pedig Szigeti Dóra érte el, aki a második felvonás során 500 méteren szerzett értékes ezüstérmet a rendkívül erős, világbajnoksággal felérő mezőnyben.

Szigeti Dóra Forrás: MOKSZ

A harmadik forduló február elején kezdődik, a viadalnak pedig Japán ad otthont, ám közvetlenül előtte még a téli ifjúsági olimpiai játékok következik, amelyen szintén szurkolhatunk majd junior short trackeseknek. A sűrű program február második felében folytatódik,

az évad célversenye a lengyelországi korosztályos világbajnokság lesz.

Nem szabad megfeledkezni a legfontosabb felnőttversenyekről sem, hiszen már az őszi felnőttvilágkupákon is láthattunk juniorokat a jégen, és ez valószínűleg a következő hónapokban sem lesz másképp: a januári felnőtt Eb-nek a junior-vb-hez hasonlóan Gdansk ad otthont, március közepén pedig Rotterdamban gyűlnek majd össze a világ legjobb rövid páylás gyorskorcsolyázói, hogy összemérjék a tudásukat a felnőtt vb-n.

(Kiemelt képünkön: a juniorválogatott a világkupa első állomásán Forrás: MOKSZ)