UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Asztalitenisz

2023-12-29 14:49

A 14 éves Barcsai Sophie remekel az Extraligában

Elsőéves serdülőként Barcsai Sophie (14) kiválóan teljesített az ősszel a női asztaliteniszezők Extraligájában: fiatal kora ellenére a lejátszott meccseinek a felét is megnyerte a listavezető Győri Atlétikai Club II. Kerület Dózsa színeiben.

Miután az előző évadban Barcsai Sophie nagyszerű játékával alaposan felhívta magára figyelmet a Statisztika UAK csapatában az Extraligában, így nem meglepő, hogy a 14 éves asztaliteniszező a mostani őszt már egy magasabban jegyzett felnőtt első osztályú klubban kezdhette meg. A walesi születésű Barcsai, aki rendszeresen ingázik az Angliában élő családja és Magyarország között végül a Győri Atlétikai Club II. Kerület Dózsa alakulatánál találta meg a megfelelő továbblépési lehetőséget, méghozzá Bálint Bernadett és Szvitacs Alexa mellett. Ráadásul a Vígh Zsolt vezette hármas a nyolc forduló alatt megszerzett 22 pontjával az első helyen zárta az őszi idényt, a kiváló szereplésből pedig az elsőéves serdülőkorú Sophie is alaposan kivette a részét: a 16 lejátszott meccséből nyolcat is megnyert.

Az ötven százalékos győzelmi mutatójával a harmadik legjobb utánpótláskorú (U19-es), és a legjobb U15-ös játékos az Extraliga mezőnyében,

„Az elején még kicsit furcsa volt, meg kellett szokni az új csapatot, de a második-harmadik fordulóra már minden ment zökkenőmentesen, és mostanra azt mondhatom: nagyon jól érzem magam a győriekkel, szerencsére azonnal befogadtak a lányok – mondta Barcsai Sophie az Utánpótlássportnak. –

Ebben a szezonban kifejezetten erős az Extraliga mezőnye, talán még a tavalyinál is erősebb. Az a fő célom, hogy tavasszal is hasonló, de ha lehet még jobb formában folytassam, szeretném ötven százalék feletti győzelmi mutatóval befejezni az alapszakaszt.
Barcsai Sophie és édesapja, Barcsai László, illetve a fiatal trófeagyűjteménye a különböző utánpótlásversenyekről

Novemberben a Kiskunmajsa ellen például a korábbi felnőttválogatott Ambrus Tímeát és az ifjúsági válogatott Volentics Annát is felülmúlta.

„A csapattal a Final Fourba jutás az elsődleges célunk, ugyanakkor az már szinte biztosnak, hogy ezt elérjük. Az ígéretes ősz után megpróbáljuk a négyes döntőre tartogatni a legjobbunkat, és ott pedig szeretnénk majd bejutni a fináléba."

A nemzetközi szereplést jövőre Barcsai a januári, linzi nemzetközi utánpótlás-bajnokságon kezdi meg. Elmondta, szeretné az elején minél jobb eredményekkel megalapozni a 2024-es esztendőt, ugyanis a fő célja, hogy a nyári serdülő Európa-bajnokságon hozza a csúcsformáját.

(Kiemelt kép forrása: MOATSZ)