UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2023-12-29 20:14

Egységben az erő a PLER-Budapest U18-as csapatánál

Az akadémiákat megelőzve magabiztosan vezeti a PLER-Budapest az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság Keleti csoportját; a fővárosiak vezetőedzőjét, Tamás Ádámot kérdeztük.

Remekül zárta a 2023-2024-es évad első felét a PLER-Budapest U18-as kézilabdacsapata a korosztályos fiúélvonalban: a Tamás Ádám vezetőedző által irányított együttes tizenhárom meccséből tizenkettőt megnyert, mindössze egyetlen döntetlen csúszott be a fővárosiaknak, szeptember végén, a Dabas elleni idegenbeli összecsapáson.

A PLER az előző idényben nagyon közel állt ahhoz, hogy az U18-asok között is bejusson az évad végi négyes döntőbe (az U20-as csapatok megnyerte a bajnokságot), ám akkor a fiatalok az alapszakasz harmadik helyén végeztek a Keleti csoportban. Jelenleg viszont a tizennégy csapatos mezőny élén állnak 25 ponttal, megelőzve a második Szegedet (22) és a harmadik Gyöngyöst (20).

„Arra számítottam, hogy az első két hely valamelyikén állhatunk féltávnál, ez is volt az eredeti célunk. Az viszont meglepő, hogy a harmadik helytől öt pont távolságra vagyunk, ráadásul komoly skalpokat begyűjtve: a Szegedet például otthon, a Fradit idegenben tudtuk legyőzni – mondja Tamás Ádám. – A srácok maximálisan odateszik magukat, minden edzésen jelen vannak. Az U18-as és az U20-as csapatunk szinte teljesen együtt mozog, remek közösség, mondhatni család alakult ki.

Egymásért küzdenek a fiúk, ez talán a legnagyobb erősségünk.

Kiváló mentalitás jellemzi őket, győztes típusúak, mindent megtesznek a lehetőségeinkhez mérten. Nem tudunk annyit edzeni, mint egy akadémia, két labdás edzésünk van egy héten, egy kondi, illetve péntekenként egyéni képzés – ezzel próbáljuk felkészíteni a fiatalokat.”

A fővárosiak jelenleg kiemelkednek a Keleti csoportból, az akadémiákat megelőzve.

„Nehéz velük felvenni a versenyt. Azt hozzá kell tenni, hogy nálunk valamivel több 2006-os játszik, mint például a Szeged vagy az FTC csapatában, ez is számíthat, de az alapozó időszak is a siker egyik kulcsa, ami jól sikerült, így az egész félévben magas minőségű munkát tudtunk végezni. Egyébként remek képességű kézilabdázóink vannak, ami pedig az alsóbb korosztályok edzőinek az érdeme, akik a szivacskézilabdától kezdve foglalkoztak velük.”

A Keleti és a Nyugati csoportból is két csapat jut majd az évad végi négyes döntőbe; előbbiben – ahogyan írtuk – jelenleg a PLER és a Szeged, utóbbiban a NEKA és a BFKA-Balatonfüred áll a továbbjutó helyeken.

(Kiemelt képünkön: Tamás Ádám a kispad előtt irányít Forrás: PLER-Budapest)