UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2023-12-29 18:45

Spiesz Anna kitűnő formában fordul az új évre

A juniorok között világ- és Európa-bajnok kardvívó, Spiesz Anna legutóbb Madridban remekelt, a jövő héten pedig Budapesten lép pástra a korosztálya világkupaversenyén.

Nagyszerű formában vív a Vasas 18 éves kardozója, Spiesz Anna. Kósa Miklós tanítványa decemberben az Orléans-ban rendezett felnőttvilágkupán a 64 közé jutott, majd

a madridi junior-világkupaversenyen egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A spanyol fővárosban a Gulácsi Ferenc keretedző által irányított női juniorcsapat is remekelt, és Bende Barbara, Domonkos Emese, Kónya Csenge, Spiesz összetételben erős ellenfeleket legyőzve nyert aranyat.

„Ez egy jó kezdés – mondja Anna. – Segített, hogy egy héttel Madrid előtt a felnőttek világkupáján is helytálltam, és nem a korosztályomban volt a szezonbeli első nemzetközi versenyem. Madridban az egyéni verseny előtt már éreztem, hogy jó formában vagyok, és szerencsére jól is sikerült a nap, amelynek a végén nagyon örültem a bronzéremnek. A csapatversenyre már fáradtabban érkeztem, de igyekeztem ott is a legjobbamat nyújtani. Ebben a felállásban még nem vívtam a válogatottban, de nagyon jól éreztem magam, mindenki kivette a részét a sikerből.”

Spiesz Anna a madridi dobogó harmadik fokán Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Anna az elmúlt idényben egyéniben bronzérmet szerzett a junior-világbajnokságon és az U23-as Európa-bajnokságon, míg csapatban a vb-t, valamint az Eb-t is megnyerte a juniorok között. Az „aranykvartettben” mellette a már kétszeres felnőttvilágbajnok Battai Sugár Katinka, Csonka Dorottya és Keszei Kíra vívott. Battai és Keszei ebben az évadban már kizárólag a felnőttek között érdekelt, így Anna lépett elő a csapat első számú kardvívójává. A Madridban aranyérmes lányok legközelebb Budapesten, január első hétvégéjén szerepelnek világkupaversenyen, a korosztály Eb-jét februárban Nápolyban, a vb-jét pedig áprilisban a szaúdi fővárosban, Rijádban rendezik.

„A budapesti juniorvilágkupán egy éve a második voltam, és természetesen most is szeretnék újra dobogóra állni úgy egyéniben, mint csapatban, de az eredményeket illetően nem teszek magamra terhet. Az Európa- és a világbajnokságon pedig remélem, hogy az adott napon ki tudom hozni magamból a legtöbbet.

Arra törekszem majd, hogy csak a versennyel foglalkozzak, minél jobban vívjak, és ha ez sikerül, akkor bármi megtörténhet.

(Kiemelt képünkön: Spiesz Anna Forrás: Vasas SC)