UtánpótlásSport
2024. május 2.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Korcsolyasportok

2023-12-31 09:03

Ifjúsági olimpia, ob és junior-vb is vár a fiatal műkorcsolyázókra

Január és február tartogatja az utánpótláskorú műkorcsolyázók legfontosabb versenyeit a 2023-2024-es évadban.

Tartalmas, versenyekben gazdag félévet zártak a hazai utánpótláskorú műkorcsolyázók, akik az augusztusi tesztversennyel kezdték meg az évadot, de szerepeltek junior Grand Prix-ken, de nívós hazai rendezésű viadalokon is, mint például a Budapest Trophy és a Mikulás-kupa. 

A májusban kinevezett szakági sportigazgató, Bálint Csaba nemrég az Utánpótlássportnak adott összegzésében elmondta, örömteli, hogy ilyen sok eseményen jégre léphettek a fiatalok, a hazai rendezésű viadalok pedig a visszajelzések alapján szervezői szempontból is jól működtek. 

Az elmúlt évek botrányai óta a békés környezet megteremtésén dolgozó szakág a sportvezető szerint rálépett a megfelelő útra, így a fiataloknak sem kell mással, csak a minél hatékonyabb felkészüléssel foglalkozni. Van mire, ugyanis 2024 eleje tartogatja az évad legfontosabb versenyeit: január 19-én kezdődik a negyedik alkalommal megrendezendő téli ifjúsági olimpia, a magyar csapatból pedig egy lány szerepel majd a műkorcsolyázók között.

„Dzsumanyijazova Polina és Ekker Léna áll versenyben az ezen és a junior-világbajnokságon való indulási jog megszerzéséért. (...) A korosztályos kategóriát illető legfontosabb versenyekkel kapcsolatban azt tudom megerősíteni, hogy a válogatási elvek alapján az ifjúsági olimpiára és a junior-vb-re nem ugyanaz a fiatal utazik majd” – mondta Bálint Csaba. 

Hivatalosan még nem jelentették be, hogy melyik fiatal utazik a dél-koreai ifjúsági olimpiára, a másik sportoló viszont a február végén, március elején Taipeiben megrendezendő junior-vb-n képviselheti majd a magyar színeket, persze csak akkor, ha a január végi utánpótlás országos bajnokságon is jól szerepel majd. 

A fiatalabbakról sem szabad megfeledkezni, ugyanis számos műkorcsolyázó teljesítette az ősszel a Héraklész A-szintet, ami egyértelműen a fejlődés jele, bővült a keret; nekik sem a pihenésről szólnak majd a következő hónapok.

(Kiemelt képünkön: Dzsumanyijazova Polina Forrás: MOKSZ)