UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Egyéb sportágak

2024-01-03 10:11

Darts: a 16 éves Luke Littler bejutott a világbajnoki döntőbe

A londoni dartsvilágbajnokságon a legjobb négy között Luke Littler egészen fantasztikus játékkal 6:2-re legyőzte Rob Crosst, és ezzel 16 évesen bejutott a döntőbe.

A 16 éves Luke Littler az összes korábbinál keményebb ellenféllel találkozott Rob Cross személyében. A korábbi világbajnok meg is nyerte az első szettet, és ezzel a 33 éves angol volt az első, aki előnybe került Littlerrel szemben ezen a vb-n, s az első aki a december 17-i ifi vb döntője óta vezetett ellene. Akkor a magyar Kovács Álmos már 3–1-es előnyben is volt, ám Littler innen is fordítani tudott – számolt be a Nemzeti Sport.

Littlerre szemmel láthatóan nem, vagy csak alig hatott nyomasztóan a tét, mert gyakorlatilag végig ugyanazt a szintet hozta.

Az utolsó, nyolcadik szett döntő legig ment, de az angol szupertehetség végül ezt is simán megoldva, 6:2-re megnyerte az összecsapást, és 16 esztendősen szerdán este világbajnoki döntőt vívhat. 

A szemtelenül fiatal dartsos a Sky Sportsnak értékelt a meccs után.

„Őrület a vb-n minden meccsem, ez is az volt – értékelt Luke Littler. 

Nem is találom a szavakat. A vb előtt azt gondoltam, jó lenne egy meccset megnyerni. Ehhez képest a döntőbe jutottam... őrület, de tényleg! Elképzelni nem tudom, hogy hová futhat ki ez az egész, ha holnap esetleg nyerek.

Az biztos, hogy most megnézem a következő elődöntőt, hogy lássam, kivel játszom. Bármelyikük is lesz az ellenfelem, mindenképpen döbbenetes élmény lesz, hiszen négy-öt éve, gyerekként még bemutató meccseket játszottam ellenük, de leginkább tévén néztem őket. ”

A másik elődöntőben Scott Williams Luke Humphries-szel csatázott a fináléba jutásért, és utóbbi nyert 6:0-ra

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
ELŐDÖNTŐ

Rob Cross (angol, 8., 102.77)–Luke Littler (angol, 106.05) 2:6 (3–2, 2–3, 1–3, 2–3, 3–2, 2–3, 1–3, 2–3)
Scott Williams (angol)–Luke Humphries (angol, 3.) 0:6

(Kiemelt kép forrása: PDC)