UtánpótlásSport
2024. május 4.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-01-11 19:39

Oda a veretlenség, de továbbra is az első helyen a DVTK kadét leánycsapata

Bár a legutóbbi fordulóban elvesztette a veretlenségét, a DVTK Akadémia kadét leány kosárlabdacsapata továbbra is jól halad afelé, hogy az élen zárja a korosztályos bajnokság alapszakaszát a B jelű kiemelt csoportban. A miskolci U16-os lányok vezetőedzőjével, Tullner Krisztiánnal beszélgettünk az őszi remeklés hátteréről, illetve a célokról.

Szerda délután igencsak pontszegény meccset hozott a kadét leány kosárlabda-bajnokság rangadója a Csata DSE és a DVTK Akadémia együttese között – a hazai fővárosiak végül 38–32-re győztek a forduló előtt százszázalékosan, 12/0-ás mérleggel álló diósgyőriekkel szemben. Ezzel a Csata megerősítette második helyét (10/1), míg a DVTK (12/1) a vereség ellenére maradt az első helyen az U16-os bajnokság B-csoportjában. (A legjobb csapatok két kiemelt csoportban küzdenek az alapszakaszban.)

„Mindkét csapat nagyot küzdött, ugyanakkor rengeteg hibával is játszott, és ez láthatóan a játék minőségének rovására ment, a nagyon kevés pont is ezt tükrözi – nyilatkozta Tullner Krsiztián, a miskolciak vezetőedzője az Utánpótlássportnak. – A játékosaim többsége borzasztó napot fogott ki, és nagyjából csak a tudása húsz százalékát tudta kihozni magából ezen a meccsen. Az viszont legalább pozitívum, hogy a gyenge támadójáték ellenére csupán hat ponttal kaptunk ki.

Remélem, hogy ezzel túl vagyunk az évad legrosszabb meccsén, és a folytatásban ismét azt a jobbik arcunkat mutatjuk, amelyet az őszi szezonban produkáltunk.

Az alapszakaszból már csak egyetlen meccsünk van hátra: újabb rangadó, ezúttal majd az NKA Pécs otthonában. Azon leszünk, hogy ott javítsunk, és bebiztosítsuk az első helyet a rájátszásra fordulva.”

Az őszt veretlenül abszolváló Diósgyőr jó néhány korosztályos válogatottal büszkélkedhet: Ocsenás Móna az U16-os, Nezáczki Kata, Oross Anna az U15-ös, Mogyoródi Lili az U14-es nemzeti együttes tagja. (Emellett a korosztálya egyik legnagyobb ígéretének tartott Fárbás Emma nemrégiben tért vissza súlyos térdsérüléséből, idővel valószínűleg ő is visszaverekedheti magát a válogatottba.)

„Rendkívül egységes a társaság, ez az egyik legfőbb erőssége a csapatunknak. Nincs egy-egy kiemelkedő játékosunk, hanem szépen eloszlanak a terhek, mindig más lép elő, és teszi hozzá a magáét – mondta Tullner. – A múlt nyáron érkeztem a klubhoz, és vettem át a lányokat, ráadásul a tavalyi ezüstérmes serdülőkből és az akkor még elsőéves kadétokból kellett egy teljesen új csapatot gyúrni, de úgy érzem, egészen jól haladunk. A remek kohézió mellett szerkezetileg is ideális a keret, és a lányok szerencsére nagyon céltudatosan dolgoznak. Határozott céljaik vannak, amelyekért igyekeznek mindent megtenni az edzéseken is.

Természetesen nagy vágya volt a lányoknak, hogy veretlenül legyenek bajnokok – erről most már le kell tenniük, ugyanakkor az aranyérem továbbra is elérhető. Alapvetően az éremszerzés a minimális célunk a bajnokság végén.

A tréner hozzátette, a bajnoki címért folytatott harcban a Csata és a Pécs mellett a Sopron, illetve a BEAC lehetnek a legfőbb riválisok.

(Kiemelt kép forrása: DVTK)