UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Röplabda

2024-01-12 14:16

Harmadik helyen jutott tovább az U18-as leányválogatott az Eb-selejtezők második körébe

A Horváth András vezette U18-as leány röplabda-válogatott a bronzmeccsen négy játszmában verte a szlovákokat a maribori Eb-selejtezőtornán, így harmadikként jutott tovább a kvalifikációs sorozat tavaszi második körébe.

A horvátok elleni elődöntős vereség után az U18-as leány röplabda-válogatott pénteken a bronzmeccsen lépett pályára a maribori Európa-bajnoki selejtezőtornán.

A magyar csapat a harmadik helyért végül 3:1-re legyőzte a szlovákokat a nyolccsapatos viadal zárásaként.

(Az már korábban eldőlt, hogy jó szereplésének köszönhetően Horváth András együttese biztosan ott lesz a tavaszi második kvalifikációs tornán is.)

„A tegnapi horvát meccs után ismét csapatként dolgozott a társaság és büszkén mondhatom, hogy legyőztük saját magunkat. Jó látni, hogy ekkor ilyen teljesítményre képesek ezek a lányok. Köszönjük azoknak, akik a helyszínen és otthon szurkoltak. Sokat segített!" – értékelt Horváth András szövetségi edző az MRSZ-nek.

U18-AS LEÁNY EB-SELEJTEZŐTORNA, MARIBOR
Bronzmérkőzés
Magyarország–Szlovákia 3:1 (19, -18, 22, 23)
Magyarország: Csereklye 9, Pampuch 21, Teleki 6, Fekete 3, Gajdács 4, Németh L. 13. Csere: Nánási, Pusztai (liberók), Zsombók A. 2, Piros 1, Nagy E., Zsombók E. 4, Klein 3. Szövetségi edző: Horváth András

(Kiemelt kép forrása: MRSZ)