UtánpótlásSport
2024. április 17.
  • instagram
Divízió I/A-s U18-as jégkorong-vb, Frederikshavn (Dánia) Kadét és junior vívó-világbajnokság, Rijád (Szaúd-Arábia)
Keresés:

Sportágak

Tekvondó

2024-01-16 19:16

A Márton ikrek álma az olimpiai részvétel

A tavalyi tekvondó-világbajnokságon aranyérmes Márton Luana és a juniorok között Európa-bajnok testvére, Viviana motiváltan várja a márciusi, olimpiai kvalifikációs tornát.

A 18 éves Márton ikrek az M1 aktuális csatornának elmondták, hogy nagyon keményen készülnek a márciusban Szófiában sorra kerülő kvalifikációs tornára, melyről a döntősök szerezhetnek indulási jogot a párizsi játékokra, és ez az utolsó lehetőségük, hogy megváltsák jegyüket a francia fővárosba.

„Idén hetedik helyen zártam a világranglistán, így pont lemaradtam a kvótáról, de már készülök a márciusi kvalifikációs versenyre” – mondta az 57 kilogrammban világbajnok Márton Luana, majd hozzátette, nagyon motivált és bízik abban, hogy kvótát szerezhet a bulgáriai viadalon.

Luana és Viviana egy hónap múlva Ausztriában kezdik meg az idei versenyszezont, majd Tenerifén folytatják a felkészülést. A 62 kilogrammban szereplő Márton Viviana elmondta, hogy mivel mindössze négy súlycsoport szerepel az olimpia programján, ezért ő a 67 kilósok között fog küzdőtérre lépni. A magyar színekben versenyző, de Madridban készülő testvérpár elmondása szerint

egész életükben azért dolgoztak, hogy közös erővel ott legyenek az ötkarikás játékokon.

„Tudom, hogy az élmezőnyhöz tartozom és bárkit meg tudok verni. Ha kijutok, akkor szinte biztos oda tudok érni egy éremre, mert tényleg bárkit meg lehet verni” – hangsúlyozta Luana, majd hozzátette, meg akarja nyerni az olimpiát. Elmondása szerint a kvótás versenyzőknek a felét már korábban legyőzte, ezt pedig Párizsban akár meg is ismételheti. Egyúttal megjegyezte, ha mégsem szerez érmet, akkor várhatóan egy darabig szomorkodik majd, de csalódott semmiképpen sem lehet, mivel már a kvalifikáció is nagyon nehéz feladat.

„Mindenhol győzni akarunk, és a legnagyobb álmunk, hogy megnyerjük az olimpiát, ezért bele fogunk adni mindent” – erősítette meg nővére gondolatait Viviana.

(Kiemelt képünkön: Márton Viviana (balra) és Luana Forrás: wtftaekwondo.hu)