UtánpótlásSport
2024. május 20.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági téli olimpia

2024-01-19 13:53

Fellobbant a láng Gangwonban

Kezdetét vette a IV. ifjúsági téli olimpia Gangwonban; a magyar zászlót a jégkorongozó Weiler Krisztina és a snowboardos Barabás Attila Bálint vitte a nyitóünnepségen.

Telt ház előtt tartották meg a IV. ifjúsági téli olimpiai játékok nyitóünnepségét a dél-koreai Gangwon városának Gangneung Oval elnevezésű jégcsarnokában.

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának beszámolója szerint rendhagyó módon először a sportolók vonultak be a csarnokba – a zászlóvivők nélkül –, a megjelenteket pedig a lelátóról köszöntötte a koreai államfő, Yoon Suk Yeol, valamint Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke.

A koreai zászlót világbajnokok és olimpiai érmesek szállították a csarnokba, a házigazda himnuszát pedig egy általános iskolás kislány énekelte zongorakísérettel. Aztán a résztvevő országok zászlóvivői következtek. Mivel a nemzetek mindig a helyi nyelv alfabetikus sorrendjében lépnek színre, a mieink,

a jégkorongozó Weiler Krisztina és a snowboardos Barabás Attila Bálint a felvonulás végén érkezett a magyar lobogóval,

Hongkong és a házigazda koreaiak mellett.

33 magyar fiatalnak szoríthatunk Gangwonban Forrás: olimpia.hu

Thomas Bach végül azzal a gondolattal fordult a sportolókhoz, hogy éljék meg a pillanatot, küzdjenek sportszerűen, kössenek barátságokat és lépjenek a nagy elődök nyomdokába. A NOB elnöke ezt követően hivatalosan is megnyitotta a  a IV. ifjúsági téli olimpiai játékokat.

A korosztályos multisportesemény versenyein 79 ország majdnem 1900 sportolója vesz részt – a magyar csapat 33 fiatallal van jelen.

(Kiemelt képünkön: a magyar zászlót Weiler Krisztina és a Barabás Attila Bálint vitte a nyitóünnepségen Forrás: olimpia.hu)