UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ökölvívás

2024-01-20 09:07

Több elsőéves U22-es magyar fiatal is érmet szerzett a Bocskai-emlékversenyen

A debreceni Bocskai-emlékverseny legfiatalabb magyar bokszolói közül többen is érmet szereztek az eseményen.

Nemcsak a hazai, de a nemzetközi ökölvívó-versenynaptárnak is fontos állomása az immár 68. alkalommal megrendezésre kerülő Bocskai István-emlékverseny, amelynek az idei kezdete a szokásoshoz képest korábban, február helyett januárban érkezett el.

A felnőttesemény első napjaiban számos magyar fiatal lépett a debreceni ringbe, a legifjabb indulók között a tavaly még ifjúságiként küzdő, 2024-nek viszont már elsőéves U22-esként nekifutó bokszolókat találjuk. A magyar csapatban pedig ebből a korosztályból sem volt hiány, közülük pedig többen a viadal utolsó előtti, pénteki napján is kesztyűt húztak, amelyen a férfiak elődöntőit és a nők döntőit rendezték meg.

Előbbiek között a 18 éves, ifi vb-második Gémes Levente (71 kg) lehetett volna a legfiatalabb magyar ökölvívó, a decemberi felnőtt magyar bajnokságon debütánsként aranyérmet szerző szegedi fiatal azonban belázasodott, így nem tudott kiállni a kazah Szabirzsan Akkalikov ellen a legjobb négy között.

A kortársai közül viszont ketten is kesztyűztek a nők között: az első Bocskai-emlékversenyén ugyanis rögtön a fináléba jutott a tavalyi ifjúsági Európa-bajnokságon egyaránt ezüstérmet szerző Horváth Laura (52 kg) és Komjáthi Nóra (81 kg).

Horváth, aki a csepeli Halker-Király Team bunyósa, a párizsi olimpián már biztos induló mongol Yesugen Oyuntsetseggel csapott össze, és pontzással kikapott, míg a debreceni Komjáthi pedig az ukrán Lusztaktól kapott ki a döntőben.

(Kiemelt képünkön: a 18 éves Gémes Levente az elődöntőig jutott, betegség miatt viszont nem tudott ringbe lépni a legjobb négy között Forrás: MÖSZ)