UtánpótlásSport
2024. május 3.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-01-24 16:12

A 16 éves Lukácsi Gábor részt vehet az U18-as Euroligában

A pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia 16 éves játékosa, Lukácsi Gábor ott lesz az U18-as Euroligában a Next Generation Team Podgorica tagjaként.

A 16 éves Lukácsi Gábort, a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia játékosát meghívták a legrangosabb korosztályos kupasorozatban, az U18-as Euroligában szereplő Next Generation Team Podgorica csapatába. Ebbe az együttesbe azokat az ígéreteket válogatták be, akik saját együttesükkel még nem vehetnek részt a viadalon, viszont a képességeik alapján úgy ítélték meg, ott a helyük. Lukácsi gárdája az Euroligában a Barcelonával, a Real Madriddal, a Crvena Zvezdával, a Partizan Belgráddal, az EA7 Emporio Armani Milannal vagy Zalgiris Kaunasszal is találkozhat. Az első fordulót január 26. és 28. között rendezik Podgoricában. 

A Rátgéber Akadémia honlapjának Lukácsi így értékelt a meghívást követően: „Jelen pillanatban ez volt a legmagasabb szint, amit elérhetek, természetesen nagyon büszke vagyok rá, hogy lehetőséget kaptam a részvételre. Kiváló visszajelzés ez arra nézve, hogy jól dolgozom, jó munkát végzünk a Nemzeti Kosárlabda Akadémián, további lendületet ad nekem, a folytatásban még jobban kell dolgoznom. Természetesen kicsit izgulok, mert jól akarok teljesíteni a tornán, hiszen az Akadémiámat képviselem, amelynek szeretném öregbíteni a hírnevét ilyen kiváló nemzetközi mezőnyben!

Az NKA Pécs U18-as csapatának edzője, Bojan Salatic pedig így fogalmazott: „Az, hogy ezt a sikert Gábor elérte, hatalmas dolog az Akadémiának és a magyar kosárlabdának is, nagy megtiszteltetés és kiváltság ide játékost küldeni! Ha jól tudom, Gábor az első magyar, aki részt vehet rajta. Számára óriási lehetőség, hogy megmutathassa a tehetségét a legmagasabb szinten. Remek visszajelzést fog kapni azzal kapcsolatban, hol áll jelenleg, és miben kell még fejlődnie az elkövetkezendő periódusokban. Nem mellesleg olyan játékosokkal fog találkozni, akik szintén nagyon magas szinten űzik a kosárlabdát, és nem kizárt, hogy eljutnak a felnőtt Euroligáig. Rengeteg megfigyelő lesz ott, többek között NBA-kluboktól is, sokan keresik a tehetségeket.

(Kiemelt képünk forrása: Rátgéber Akadémia)