UtánpótlásSport
2024. április 30.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vízilabda

2024-01-25 17:44

Dupla fordulóval zárul a korosztályos bajnokságok alapszakasza

Ezen a hétvégén elrajtol a tavaszi szezon, egyben lezárul az alapszakasz a fiú korosztályos vízilabda-bajnokságokban.

A téli szünetet követően ezen a hétvégén először játszanak mérkőzéseket a fiú korosztályos vízilabda-bajnokságokban. A program igen sűrű, hiszen szombaton és vasárnap hivatalosan az alapszakasz 14., valamint az utolsó, 15. fordulóját is lejátsszák a csapatok, azt követően pedig alsó- és felsőházra osztódnak a mezőnyök.

A Kecskemét és a Budapesti Honvéd már pénteken letudja az egymás elleni mérkőzést a gyermek-, a serdülő- és az ifjúsági korosztályban egyaránt, az egyik legpikánsabb összecsapásnak pedig szombaton az Vasas–Ferencváros ifi rangadó ígérkezik.

Az FTC vezeti az alapszakaszt 37 ponttal, a Vasas 27 ponttal a hatodik, viszont a piros-kékek a múlt hét végén éppen hazai környezetükben,

a Komjádi Béla uszodában 9–8-ra legyőzték a népligetieket

a IV. Benedek Tibor emléktorna fináléjában.

A Ferencvárosnak nem lesz könnyű dolga ezen a hétvégén, ha szeretné megőrizni az előkelő pozícióját a tabellán, mert vasárnap pedig az örök rivális, jelenleg harmadik helyen tanyázó UVSE-t látja vendégül.

A IV. Benedek Tibor emléktorna döntője után az ifi bajnokságban is jön a Vasas–FTC összecsapás Fotó: Palágyi Barbara/UVSE

A serdülők között a 37 pontos OSC-nek van a legtöbb esélye arra, hogy az élen zárja az alapszakaszt. Az újbudaiaknak ehhez a szintén komoly játékerőt képviselő, dobogóra hajtó szolnokiak ellen is sikerrel kell venniük az akadályt szombaton.

A három korosztályt figyelembe véve

az egyedüliként még hibátlan BVSC gyermekcsapata akár 15 meccsből 15 győzelemmel is zárhatja az alapszakaszt.

A zuglóiak szombaton a Kecskeméttel, vasárnap az Egerrel mérkőznek, és a helyezések alapján egyik ellenfelük sem tűnik legyőzhetetlennek.

A fiú ifjúsági bajnokság tabellája ITT érhető el.
A fiú serdülőbajnokság tabellája ITT érhető el.
A fiú gyermekbajnokság tabellája ITT érhető el.

(Kiemelt képünkön: Vasas–FTC a IV. Benedek Tibor emléktorna döntőjében Fotó: Palágyi Barbara/UVSE)