UtánpótlásSport
2024. április 29.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-01-27 21:43

Bagdány Albert és Kollár Anna nyerte a junior tőrözők országos bajnokságát

Bagdány Albert (Ludovika) és Kollár Anna (Törekvés) győzött a junior tőrözők Ludovika Arénában rendezett egyéni országos bajnokságán; vasárnap a csapatversenyekkel folytatják.

Akadtak kisebb-nagyobb meglepetések, de végül az aranyéremért az esélyesek csatáztak a junior férfi tőrőzök országos bajnokságán, amelyet a Ludovika Arénában rendeztek – számolt be a hazai szövetség.

Márpedig a helyszín a jelek szerint kötelez, elvégre három ludovikás állhatott a verseny végén dobogóra – ám ez sem számít igazán meglepőnek. A tavalyi junior Eb-bronzérmes Bagdány Albert (Kessler Zoltán tanítványa), és a két évvel ezelőtti kadét Európa-bajnok Budaházy Ambrus vívta a döntőt, előbbi győzött 15:7-re. A dobogóra mellettük Makk Balázs és a ferencvárosi Skorka Csongor állhatott fel. 

A nők mezőnyében a ranglistát vezető Wolf Eszter a legutóbbi, zágrábi junior vk-n összeszedett sérülése miatt nem indult, így korábbi korosztályos válogatottak uralták a távollétében a mezőnyt. A győzelmet igencsak meggyőző teljesítménnyel a még mindig kadétkorú, korosztályos Eb-bronzérmes Kollár Anna szerezte meg, Beliczay Sándor törekvéses tanítványa a döntőben Kovács Rékánál bizonyult jobbnak, míg a két bronzérmes Kalocsai Luca és Polonyi Petra lett. 

Vasárnap a csapatversenyekkel folytatódik a junior tőr országos bajnokság programja. 

Eredmények:
Junior férfi tőr egyéni országos bajnokság, Ludovika Aréna, 75 induló. Végeredmény: 
1. Bagdány Albert (Ludovika, edző: Kessler Zoltán, Mazza Lorenzo), 2. Budaházy Ambrus (Ludovika), 3. Skorka Csongor (FTC) és Makk Balázs (Ludovika), 5. Rubin Mattia (ZVE), 6. Zsögön Andor (Budakalász), 7. Bodor Áron (Ludovika), 8. Badár Krisztián (Halásztelek). 
A döntőben: 
Bagdány-Budaházy 15:7.

Junior női tőr egyéni országos bajnokság, Ludovika Aréna, 48 induló. Végeredmény: 1. Kollár Anna (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Kovács Réka (Honvéd), 3. Kalocsai Luca (Ludovika) és Polonyi Petra (Ludovika), 5. Badár Szonja (Halásztelek), 6. Szurmai Laura (UTE), 7. Simon Borbála (ZVE), 8. Kardoss Hanga (Honvéd). 
A döntőben: 
Kollár-Kovács 15:6.

(Kiemelt képen: Bagdány Albert a dobogó tetején Forrás: hunfencing.hu)