UtánpótlásSport
2024. május 9.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Ifjúsági téli olimpia

2024-01-29 11:41

Győzelem curlingben a házigazda dél-koreaiak ellen

A Kárász Raul, Nagy Lola összeállítású curlinges vegyes páros legyőzte a házigazda dél-koreai kettőst a gangwoni ifjúsági téli olimpián.

Hétfőn győzelemmel folytatta szereplését a dél-koreai Gangwonban zajló ifjúsági téli olimpián a curling vegyes párosunk, Kárász Raul és Nagy Lola.

A MOB-portál beszámolója szerint a magyar kettős a házigazda dél-koreaiak elleni mérkőzésén az utolsó dobás döntött,

végül a mieink 7–4-re győztek.

„Sokkal jobban éreztem a jeget, sőt, szerintem mindketten jobban éreztük, mint tegnap, és a kommunikáció is jó volt közöttünk, ez pedig jó kombinációnak bizonyult” – nyilatkozta Nagy Lola, míg Kárász Raul úgy fogalmazott, hogy: „A koreaiak többet hibáztak, mint tegnap, nekünk viszont a legtöbb hibánkat sikerült kijavítani, ezért sikerült ennyire jól a mérkőzés. A vége felé azért eléggé izgultunk, mert elkezdtek felzárkózni ránk, de szerencsére sikerült nyerni, úgyhogy, ha holnap legyőzzük a briteket, akkor még van esély a rájátszásba jutásra.”

Bere Larissza sprintben a 37. helyen ért célba Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média

Sífutásban a sprint versenyszámot rendezték hétfőn, amelyben a lányok mezőnyében két, a fiúknál egy versenyző révén voltunk érdekeltek. Mindhárman a klasszikus számban erősebbek, de a sprintben is megmérették magukat, és értékes tapasztalatokkal gazdagodtak. Bere Larissza 37.,  Gaál Dóra a 60., míg Holló Márton a 68. helyen végzett.

IV. IFJÚSÁGI TÉLI OLIMPIAI JÁTÉKOK, GANGWON

Curling. Vegyes páros. Csoportmérkőzés:
Magyarország–Dél-Korea 7–4 (1–0, 2–0, 1–0, 0–1, 2–0, 0–1, 0–2, 1–0)

Sífutás. Sprint. Lányok: 1. Elsa Taenglander (Svédország) 3:33.98, 2. Kajsa Johansson (Svédország) 0.28 mp h., 3. Nelli-Lotta Karppelin (Finnország) 0.48 mp h., …37. Bere Larissza Vanda (Magyarország), …60. Gaál Dóra (Magyarország). Fiúk: 1. Federico Pozzi (Olaszország) 3:16.27, 2. Elias Jakob Moch (Németország) 0.33 mp h., 3. Tabor Greenberg (Egyesült Államok) 1.06 mp h., …68. Holló Martin (Magyarország)

(Kiemelt képünkön: Nagy Lola és Kárász Raul Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)