UtánpótlásSport
2024. május 1.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Öttusa

2024-01-31 09:06

Gáll András életben tartotta párizsi álmait Kairóban

A 20 éves öttusázó, Gáll András komoly lázzal járó betegség után is elérte Kairóban, hogy ne kelljen lemondania a párizsi ötkarikás játékokon való szereplésről.

A Trion SC 20 éves öttusázója, Gáll András is részt vett a múlt héten a kairói felnőtt nemzetközi versenyen, és

a második legjobb magyar helyezést elérve az előkelő hetedik helyen zárt.

Sokáig az sem volt biztos, hogy Gáll az olaszországi edzőtáborban összeszedett betegsége miatt részt vehet az egyiptomi viadalon, az meg nagyon nem volt mindegy, hogy a honfitársaihoz képest hol végez, mert a megméretésen elindult négy magyar versenyző közül csak ketten folytathatják a küzdelmet a világversenyeken való részvételért.

Gáll, Tamás és Kardos csapatban ezüstérmes lett Kairóban Fotó: Martinek János

Végül Tamás József Gállt megelőzve az ötödik lett, míg Kardos Bence a tizedik, Marosi Ádám pedig a tizenhatodik helyen ért célba.

„A versenyt megelőző szicíliai edzőtáborban megbetegedtem, a lázam 41,2 fokos is volt, így a kórházba is be kellett mennem Olaszországban – mondta a fiatal öttusázó az Utanpotlassport.hu-nak. – Mégis úgy döntöttem, hogy elmegyek Kairóba, és bízom abban, hogy a kezdésig jobban leszek, mert

ha kihagyom versenyt, akkor számomra biztosan nem lesz olimpia az idén.

Szerencsére jó döntést hoztam, és bár nem voltam százszázalékos állapotban, a célomat elértem. Kardos Bencével a végén izgalmas csatát vívtam, oda-vissza előzgettük egymást, és az utolsó lövészetig nem lehetett tudni, hogy melyikünk végez előrébb, de sikerült a második legjobb magyarnak lennem. Ezzel azt értem el, hogy a februári Peridot fedett pályás magyar bajnokság számomra egy újabb válogatóverseny lesz. Az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozatban hat versenyzőt indít a szövetség, ebből öt ember részvétele fix, a hatodik helyre Tamás József, Regős Gergely és én pályázunk. Aki közülünk a legjobb lesz a Peridoton, az mehet a világkupákra hatodikként.”

Gáll András tavaly 19 évesen megnyerte a fedett pályás nyílt magyar bajnokságot Fotó: Buza Virág/MÖSZ

Gáll András egyébként címvédőként várja a Peridot fedett pályás nyílt bajnokságot, melyen tavaly némi meglepetésre, ám teljesen megérdemelten aranyérmet szerzett, és az ob valaha volt legfiatalabb győztese lett.

“Az idén cseppet sem érdekel, hogy hányadik helyen végzem,

csak a hármunk közül én legyek a legjobb!

Ha ehhez az kell, hogy versenyt nyerjek, akkor arra fogok törekedni, de adott esetben a huszadik hellyel is elégedett lehetek, mert most tényleg az a legfontosabb, hogy kivívjam a részvételi jogot a világkupákra.”

(Kiemelt képünkön: Gáll András Fotó: Buza Virág/MÖSZ)