UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Kosárlabda

2024-02-03 19:31

Korompay Hunor belenőtt a vezérszerepbe a Vasas kadétcsapatában

Meccsenként több mint 25 pontot átlagolt Korompay Hunor az U16-osok alapszakaszában, s ezzel a pontterméssel a Vasas Akadémia fiatal kosárlabdázója toronymagasan kiemelkedik a korosztályos bajnokság teljes mezőnyéből. Ugyanakkor a pasaréti fiatal elmondta, számára az egyéni sikereknél sokkal fontosabb, hogy az évad végén majd bajnoki címet ünnepeljen csapatával.

Január végén lezárult az alapszakasz a kadét fiú kosárlabda-bajnokságban, és a két kiemelt csoportot a címvédő NKA Pécs és a Budapesti Honvéd nyerte meg. Ugyanakkor kiemelkedő egyéni teljesítményekből sem volt hiány a 14 forduló során, ezek közül is az élre kívánkozik Korompay Hunoré, aki az ősszel szinte végig kiegyensúlyozott, remek formát mutatott. A Vasas Akadémia hátvéd-bedobója 27,9 pontot átlagolt mérkőzésenként, s ezzel az egész bajnokság legjobbjának bizonyult – méghozzá tetemes különbséggel, ugyanis a második helyen álló, bajai Hódos Patrik „megállt" 19,2 pontnál.

Tavaly tavasszal már az előző évadot is sikerült kifejezetten jó formában zárnom,

 akkor elsőéves kadétként még főleg a B-csapatban játszottam – kezdte Korompay az Utánpótlássportnak. – Szerencsére ezt a teljesítményt aztán át tudtam menteni az őszre is. Nagyjából egy évvel ezelőtt akadt egy nagyobb sérülésem, de azóta, hogy abból visszatértem, egyre jobban megy a játék, és ez leginkább talán a dobott pontokban mutatkozik meg.

Októberben rendkívül motiváltan, nagy elánnal vágtam az új szezonnak, és az első néhány meccsemen sikerült jól megalapozni a formámat, hiszen rögtön az elején sok pontokat dobtam.

Ez pedig még inkább meghozta az önbizalmamat, és azóta is igyekszem hasonlóan folytatni. Annak külön örülök, hogy az erősebb csapatokkal szemben is képes voltam felvállalni a vezérszerepet. Kijelenthetem, hogy pályafutásom eddigi legjobb alapszakaszát zártam! A korábbiakhoz képest jóval gyorsabbnak, dinamikusabbnak érzem magam a pályán, a labdavezetésem is sokat javult, magabiztosabb lettem ezen a téren, valamint a dobásban is előreléptem, bár talán abban a legkevesebbet – igazából a dobásom mindig is erősségem volt, szóval azzal nem volt nagy gond."

Korompay Hunor nagy célja, hogy a válogatottal ott legyen a nyári U16-os Európa-bajnokságon Forrás: PZKOSZ

Kárpáti Dániel tanítványa az ősszel az U16-os válogatottba is meghívót kapott, és többek között az ORV-n is részt vehetett a nyári korosztályos Eb-re készülő nemzeti csapattal. Hunor elmondta, nagy vágya, hogy ott legyen majd a kontinensviadalon, ám előtte még klubszínekben szeretne igazán nagyot alkotni társaival.

„Amikor legutóbb ugyanezzel a korosztállyal, a 2008-2009-esekkel szerepeltünk együtt, akkor két éve a Pécs mögött másodikok lettünk a serdülő országos döntőben.

Ebben az évadban mindenképpen szeretnénk nekik visszavágni. A srácokkal most csak az lebeg a szemünk előtt, hogy a tavasszal megszerezzük a bajnoki címet!

(Kiemelt kép forrása: NKA Pécs)