UtánpótlásSport
2024. április 28.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-02-04 20:54

A junior férfi párbajtőrcsapat is világkupát nyert

A párbajtőröző nők után a férfiak is megnyerték az évad utolsó junior-világkupaversenyét.

Mint arról beszámoltunk, a Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina összeállítású női párbajtőrcsapat megnyerte a juniorok Tbilisziben rendezett világkupaversenyét. Nem sokkal később a hazai szövetségi portál arról tájákoztatott, hogy ugyanezt a bravúrt a junior férfiak is véghez vitték Bázelben.

Az

Antal Máté, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, Somody Soma

szoros mérkőzéseket vívva jutott el a döntőig, melyben a kazahokat 45:41-re múlta felül.

A válogatott edzője, Eitner Kinga elmondta, hogy:  „Mindenki a legjobbját hozta, ez tényleg igazi csapatmunka volt. Természetesen Soma és Domonkos volt a főszereplő, de a másik két fiú is mindig hozta azt, amire éppen szükség volt. Szinte teljesen új csapattal kezdtük a szezont, egyedül Soma volt ott tavaly a világversenyeken. Először ötödikek, aztán negyedikek, utána harmadikok lettünk, most pedig nyertünk, úgyhogy magasra tettük a lécet önmagunk számára. Hiszem, hogy ez a válogatott is éremesélyessé nőtte ki magát a világversenyeken, egyéniben és csapatban egyaránt.”

Junior férfi párbajtőrcsapat, világkupa, Bázel, 27 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Izrael 45:43 (Pelle +3, Somody +2, Keresztes 0, Antal -3).
Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:44 (Pelle +3, Somody +3, Antal 0, Keresztes -5).
Elődöntő: Magyarország-Olaszország 45:42 (Pelle +5, Somody +2, Antal -4).
Döntő: Magyarország-Kazahsztán 45:41 (Somody +7, Pelle 0, Kersztes 0, Antal -3).
Végeredmény: 1. Magyarország (Antal Máté, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, Somody Soma, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: Somfai Péter, Partali Csaba, László István, Peterdi András, Bojti Dániel), 2. Kazahsztán, 3. Egyesült Államok.

(Kiemelt képünkön balról: Somody Soma, Pelle Domonkos, Antal Máté, Keresztes Ádám Forrás: Magyar Vívó Szövetség)