UtánpótlásSport
2024. május 19.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-02-04 20:01

Egy tripla és négy dupla a fedél alatti U16-os ob-n

Remek versenyeket hozott az U16-os atléták fedett pályás ob-ja, amelyen Horváth Botond három aranyérmet szerzett, míg Enyedi Lili és Fekete Sára duplázott egyéniben.

Izgalmas és színvonalas versenyeket hozott a fővárosi BOK-csarnokban rendezett fedett pályás U16-os atlétikai magyar bajnokság.

Az ob-n a 2009-ben és a 2010-ben született ígéretek vettek részt, és igyekeztek mindent megtenni a lehető legjobb szereplés érdekében. Az országos viadalon ezúttal is számos egyesület képviseltette magát.

Az ob-n 31 klubba került legalább egy érem és 17 egyesület érdemelt ki legalább egy aranyat.

Ahogy a korosztály tavalyi fedett pályás bajnokságán, úgy most is a Győri AC gyűjtötte a legtöbb medáliát: három aranyat, négy ezüstöt és két bronzot. Megsüvegelendő, hogy a győriek mellett a két veszprémi nevelőműhely, a VEDAC és az SVSE, valamint a Miskolci Sportiskola is három-három elsőséget tudhat magáénak.

A VEDAC-nak mindhárom aranyat Horváth Botond szállította, aki ahogyan már az elmúlt évad szabadtéri ob-ján (akkor a korosztály fiatalabbjaként), most is triplázott, és megnyerte a 60 méteres síkfutást, a távol-, valamint az ötösugrást. Továbbá külön dicséretet érdemel a miskolci színekben versenyző Enyedi Lili, aki 60 m-en és távolugrásban győzött, valamint a győrieket képviselő Fekete Sára, aki 800 és 1500 m-en lett az első. Ugyanúgy két aranyat nyert nem mellesleg Pandur Huba és Szirbek Titusz. Előbbi 300 m-en, utóbbi 1500-on ért célba elsőként, majd a reménységek az SVSE 4x200-as fiúváltójával sem találtak legyőzőre.

„Az U16-osok fedett pályás országos bajnoksága elég korán van, és a szezon elején nem könnyű már csúcsformában lenni, de

minden szempontból kielégítő két napon vagyunk túl 

– mondja a Magyar Atlétikai Szövetség utánpótlás-referense, Scherer Tamás. – A 2010-es születésű fiatalok remekül kapcsolódtak be az U16-os korosztályba, több alkalommal meg is előzték az idősebbeket. Nehéz kiemelni bárkit is, mert minden szakágban láthattunk szenzációs versenyeket, biztatató eredményeket, ígéretes atlétákat. A triplázó Horváth Botond teljesítménye természetesen külön gratulációt érdemel.”

A részletes eredmények ITT érhetők el.

(Kiemelt képünkön a távolugró fiúk dobogója: a második Gottwald Ábel, az első Horváth Botond, a harmadik Verő Dávid és a győztes edzője, Szigeti Csongor Forrás: VEDAC)