UtánpótlásSport
2024. április 27.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Vívás

2024-02-05 19:36

Újabb parádés hétvégét varázsoltak a juniorok

A juniorkorú vívóink két arany-, egy ezüst-, valamint két bronzéremmel zárták a múlt hét végi világkupaversenyeket, és már az Európa-bajnokságra készülnek.

Az eredmények tekintetében újabb fergetes hétvégét zártak a magyar juniorkorú vívók a nemzetközi pástokon.

A fiatalok mindegyik fegyvernemben az évad utolsó világkupaversenyén vettek részt, és igyekeztek a legjobb formájukat mutatni a válogatási időszak záróeseményein.

A kardozó lányok Plovdivban léptek fel, és miután az eddigi idényben remeklő Spiesz Anna egyéni ezüstérmet szerzett, a Bende Barbara, Domonkos Emese, Kovács Zsanett, Spiesz összeállítású válogatott a dobogó harmadik fokára állhatott. Férfi kardban sem maradt el az érem, hiszen Tóth Bertalan is a harmadik helyet érdemelte ki ugyanúgy Bulgáriában.

A párbajtőrözőink csapatban voltak megállíthatatlanok.

A női egység A Gachályi Gréta, Nagy Blanka, Salamon Réka, Wimmer Dorina felállásban Tbilisziben, a férfinégyes Antal Máté, Keresztes Ádám, Pelle Domonkos, Somody Soma összetételben Bázelben nyert aranyérmet. Ezek csak az elmúlt két nap érmes produkciói, a magyar fiatalok összességében nemcsak a legutóbbi megméretésen, hanem az egész évadban dicséretesen, többször parádésan teljesítettek.

Az aranyérmes junior férfi párbajtőrcsapat Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A hazai szövetségi portál tájékoztatása szerint a juniorok számára ezzel véget ért a válogatási időszak.

A kadét és junior Európa-bajnokságot február végén Nápolyba, a két korosztály világbajnokságát pedig áprilisban Rijádban rendezik.

A héten kijelölik a február 22-én kezdődő Európa-bajnokságon résztvevő korosztályos válogatottat.

Ami a ranglistás helyezéseket illeti, a férfi párbajtőrözők között az egyéni junior-vb- és Eb-bronzérmes Somody Soma, tavaly egyéni kadétvilágbajnoki címet szerző Pelle Domonkos, a kadétkorú Antal Máté, valamint Keresztes Ádám végzett az első négy helyen. A női mezőnyben a felnőttválogatott Wimmer Dorina, az idén már junior-világkupát nyert Salamon Réka, a kadétvilágbajnok Nagy Blanka, valamint a junior-vb-bronzérmes Gachályi Gréta a sorrend.

A férfii tőrözőknél a junior Eb-bronzérmes Bagdány Albert mögött három olyan ígéret sorakozik, aki már egyaránt járt egyéni kadét Eb_döntőben: Rubin Mattia, Bálint Álmos és Budaházy Ambrus. A női mezőnyben Wolf Eszter és a még kadétkorú Kollár Anna, valamint Polonyi Petra és Kalocsai Luca zárt a legjobb négyben.

A kardozó Spiesz Anna eddig kitűnően szerepel az évadban Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A kardozó férfiak között a Budapesten vk-t nyert Bíró Huba, a most Plovdivban bronzérmes Tóth Bertalan, valamint Dallos Benedek és Vigh Benedek a top négy. A nőknél pedig az egyéniben már junior-vb-bronzérmes, az idén Budapesten vk-t nyert Spiesz Anna mögött a tavalyi kadét Európa- és világbajnok Domonkos Emese, továbbá Kovács Zsanett, Bende Barbara a sorrend.

(Kiemelt képünkön: az aranyérmes junior női párbajtőrcsapat Forrás: Magyar Vívó Szövetség)