UtánpótlásSport
2024. május 5.
  • instagram
Keresés:

Sportágak

Atlétika

2024-02-06 19:57

A győri U16-osok voltak a legjobbak fedett pályán

Az idén is a Győri AC lett a fedett pályás U16-os atlétikai magyar bajnokság legeredményesebb egyesülete.

Ahogyan tavaly, az idén is a Győri AC lett a legeredménysebb egyesület a fővárosi BOK-csarnokban rendezett fedett pályás U16-os atlétikai magyar bajnokságon.

A győriek három arany-, négy ezüst- és két bronzérmet gyűjtöttek, és összesen huszonegy alkalommal zártak a legjobb tizenkét helyezett között.

Fekete Sára duplázott, ugyanis 800 és 1500 méteren sem talált legyőzőre,

míg Polgár Zsófia 300 méteren érdemelt ki első helyet.

Két ezüstérem a távol- és ötösugrásban is második Gottwald Ábel nevéhez fűződik, és úgyanúgy a dobogó második fokára állhatott fel a 4x200-as leány- (Sipos Veronika, Bajnok Alíz, Tolnay Réka, Polgár Zsófia), valamint fiúváltó (Ksúz Domonkos, Gottwald Ábel, Balogh Benedek, Verő Dávid) is. Bronzot távolugrásban Verő Dávid és 60 méteren Sipos Veronika nyert.

A fiatalok teljesítményéről a Győri AC atlétikai szakosztályának vezetője, Kószás Kriszta elmondta, hogy:

„Igyekeztünk úgy alakítani az U16-osok felkészülését, hogy már február elején csúcsformában legyenek és szépen szerepeljenek a fedett pályás országos bajnokságon. Szerencsések vagyunk, mert Győrben minden adott ahhoz, hogy eredményes nevelőmunkát végezzünk, nagyszerű létesítmény áll rendelkezésünkre.

Örülünk, hogy érmek számában sem maradtunk el a tavalyi szerepléstől.

A 2009-esek megerősödtek és jól pótolták az U18-asok közé fellépőket. Csupán Fekete Sára és Sipos Veronika szerzett érmet tavaly, a többiek először álltak az U16-os ob dobogóján. Fekete Sára két első helye kiemelkedik, az eredményei pedig talán a felnőttek mezőnyében is top tízesek lennének.”

Fekete Sára (középen) két aranyat nyert a győrieknek Forrás: Győri AC

A szakosztályvezető arra is kitért, hogy az ígéretes atléták széles bázisból kerülnek.

„Most megközelítőleg 320 főt számlál a szakosztályunk, de a fiatalokkal nagyon jó szakmai brigád foglalkozik. Tizenkét edzővel dolgozunk, akik között remek az összhang, jól tudnak alkalmazkodni egymáshoz és segítőkészek. Akik most érmet nyertek, ők az én tanítványaim, mert főként hozzám tartozik ez a korosztály, de rengeteget segít az eredményességben, hogy ilyen csapat vesz körül.”

(Kiemelt képünkön: a győri fiatalok Forrás: Győri AC)