UtánpótlásSport
2024. február 22.
  • instagram
KADÉT ÉS JUNIOR VÍVÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG (NÁPOLY)
Keresés:

Sportágak

Kézilabda

2024-02-09 18:58

A 19 éves Szabó Anna Németországban folytatja a pályafutását

A junior Eb-győztes balszélsőt, Szabó Annát leigazolta a német Thüringer HC csapata, amelyhez a nyáron csatlakozik majd.

A Moyra-Budaörs honlapjának csütörtöki beszámolója szerint a tavaly nyáron igazolt balszélső szerződése két évre szól majd új klubjánál.

„Nem terveztem a váltást, ám egy olyan ajánlatot kaptam, amire nem tudtam nemet mondani – idézte a klub honlapja Szabó Annát. – 

Mindig is álmodoztam külföldi pályafutásról, azonban sosem gondoltam volna, hogy mindez húszévesen megadatik.

Sokat vacilláltam, de nem szeretném, ha később megbánnám, hogy nemet mondtam erre a lehetőségre. Nyilván erősen dolgozik bennem az izgalom, hogy ilyen fiatalon ekkora kihívásokkal teli kaland előtt állok. Rengeteget tanultam az elmúlt hónapokban Budaörsön Danitól és Zolitól (Buday Zoltán vezetőedzőtől és Pinizsi Zoltán másodedzőtől – a szerk.). Hálás vagyok nekik, hogy az első perctől bíztak bennem és oszlopos tagjává tettek az együttesnek. Kellett egy kis idő, hogy belerázódjak, ám a nehezebb napokon is türelmesek voltak velem. Mára úgy érzem, beérett a munka, stabilizálni tudtam a játékomat. Nincsenek illúzióim, nagyon sokat kell még tanulnom, érnem, tapasztalnom. Közel sem vagyok még kész játékos, rengeteg munka vár még rám. Sokat jelent számomra, hogy a nevelési költségem terheit is vállalta az erfurti együttes, ez komoly biztosítékot jelent, hogy valóban számítanak rám. Mindent megteszek, hogy történelmet írjunk tavasszal Budaörsön. Az utolsó percig nyomom majd a gázt, hogy megháláljam mindazt, amit itt kaptam!”

(Kiemelt képünk forrása: budaorshandball.hu/Pozsonyi Roland)